PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 4.5.2018 - 5.5.2018
Fotbal proti rasizmu 2018:
GATTACA (CZ), BITPART (Francúzsko), BETTER OF DEAD (Francúzsko), VOLE (CZ), HISSING FAUNA (CZ), SEVERNÍ NÁSTUPIŠTĚ (CZ), 7/9 (CZ), HLEDÁNÍ (CZ), DAGMAR VOŇKOVÁ (CZ), CALVERA (CZ), the WILDERNESS (SK), ...
futbal, ping pong, lukostreľba, ...

Věžnička u Jihlavy, hospoda U Tadeáše

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ADACTA - ZLO (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
PETROL GIRLS (23.4.2018, Sheffield)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
COCO BONGO: "Som presvedčený, že najhoršie čo môžeš s jedlom spraviť je vyhodiť ho."

NAJNOVŠÍ REPORT:
AENEMA, PACINO, ANNE M. CHRISTIANSEN, DNO (6.4.2018, Banská Bystrica, Bosorka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
HNISAVÝ PROCES - Zahnívanie spoločnosti CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Právo na odpoveď: Umw, ovce sú na oboch stranách spektra a ako to v skutočnosti bolo s tou Zónou a

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Purulent gut #1 / 1999

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Pórový tapas











SCALP / VICTIMS OF HATE 12" (recenzia)
Dis-šröt records
Liberecký SCALP a pražský VICTIMS OF HATE (V.O.H.) sa rozhodli pre spoločnú placku. Ak nepočítam dva záseky V.O.H. na kompilačke "Prague & disorderly", ide pre obe kapely o prvého vinylového potomka. Pritom prvá menovaná krúti desiaty rok existencie, tej druhej ide dokonca päťnásty. Pritom by som povedal, že u nás nie je ani jedna nejak extra známa a masovo počúvaná, skôr naopak. Snáď aj vďaka tejto krátkej recenzii pribudne nejaký ten "cudzokrajný" poslucháč.
Prvé čo ti možno pri prehrabovaní v prepchatých škatuliach nejakého distra udrie do prstov je prevedenie obalu. Vymyslieť niečo zaujímavé alebo neokúkané v dnešnej dobe, kedy každý deň vychádzajú tony a tony dosiek, je fakt umenie. Obal tvoria fotky členov oboch kapiel. Tie sú prekryté prebalom s vystrihnutými okienkami, ktorých posúvaním si môžeš vytvoriť svoju vlastnú máničku. Niektoré kombinácie sú fakt bizardné a nemuseli by sa za ne hanbiť ani Plastici na koncerte v Kerharticích v ´81. Mám rád takéto výmysly. Takto poskladaných nových ľudí nájdeš aj na stredových etiketách. V obale ešte nájdeš veľký papier s textami, ďakovačkou, zostavou a kontaktmi, menší papier s tým istým, len preloženým do angličtiny a maličky papierik s logami labelov, ktoré na tento počin prispeli (Apatrida records, Brandeys city records, Bad little boy records, Schmeichel 666 kabinett, Dis-šröt records a Véva records). To všetko drží pokope zlepený pásik, ktorý sa určite nielen mne nechce stále dávať na správne miesto. Otázka: Ktorý z vás robí v tlačiarni a makal kvôli tomu nadčasy? Farebne s obalom ladí aj červená platňa. Vychytané!
Bez žiadneho intra alebo rozbiehania sa na jedničke do teba naperie SCALP svoj vybrúsený hard core punk. Zvuk je celkom čistý, tak akurát ostrý, ale žiadna sterilná nuda. Je to počuť, že už dekádu poctivo mastia v skúšobni. Má to drive a je to bez zbytočného predvádzania sa. Pomalšie pasáže sa tu striedajú s brutálne melodickými linkami, punk s hard coreom a dokonca aj náznakom crustpunku, kde mi to v hrubších (alebo zborových?) pasážiach na sekundu pripomína žižkovských DEMARCHE. Otázka 2: Kde tráviš víkendy, Martine? :) Zo skladieb by som vypichol nasranú "GMO" a asi najrýchlejšiu "Bulvar nation". Najmelodickejšou skladbou je posledná "Vstát a jít". V textoch sa riešia prevažne osobnejšie a spoločenské veci.
"Probuzení do reality pak pálí jako chilli. Když s ohlédnutím zjistíme, čím jsme a čím jsme byli ..."
Už v úvodnom nástupe na druhej strane je počuť, že pôjde o tvrdšiu muziku. Od začiatku VICTIMS OF HATE berú so sebou všetko, čo im stojí v ceste. Tlaková vlna ako pri atómovom výbuchu. Zmetalizované gitary, grindové bicie a hardcorepunkový spev. Hoci sa skúšajú jeho rôzne polohy, určite by som ho vytiahol viac dopredu, aby v niektorých premakanejších zabíjačkách až tak nezanikal. Ináč je to totálny mix všetkého, načo si len spomenieš, ale nielen namiešaný halabala, aby zaujal čo najviac ľudí. Je to parný valec! Je tu trash metal, crust, hard core, punk, crossover, dokonca aj rocknroll. Tiež nechápeš, kde sa to tam všetko pomestilo? Ani ja. Hľadám, či záverečná "Hour between dog and wolf" je cover od nejakej starej severskej mäsiariny, ale nič som o tom nenašiel. Slušný náter. Prepracované sú aj texty. Aj keď sa možno zdá, že riešia to isté, čo tisíc kapiel v kuse dookola už nejakých tridsať rokov, sú zaujímavo napísané. Žiadne heslá alebo slogany, ale čítanie s (ne)porozumením. Musím sa pozrieť aj po starších albumoch, pretože doteraz som túto kapelu neprávom prehliadal.
"Jsme ochotní vést diskuzi, ale pouze pokud vyhrajeme."
No a kto sa stal "víťazom"? SCALP stavili na priamočiarosť a úprimnosť, V.O.H. na väčšiu brutalitu, tak si vyber.

scalpband.bandcamp.com
bandzone.cz/voh
  1. SCALP - Proti sobě
  2. SCALP - GMO
  3. SCALP - Den za dnem
  4. SCALP - Bulvar nation
  5. SCALP - Odpor
  6. SCALP - Vstát a jít
  1. VICTIMS OF HATE - Zvuk zvonů
  2. VICTIMS OF HATE - Nekonečná řada čísel
  3. VICTIMS OF HATE - Genius loci
  4. VICTIMS OF HATE - Usmíření s bohem
  5. VICTIMS OF HATE - Svobodnou budoucnost
  6. VICTIMS OF HATE - Hour between dog and wolf

Táto recenzia už bola zobrazená 290 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Y+O+V
TEXT:


 #7299 jemoja   napísal/a 31.12.2017 13:07:03
drro presne to som tam videl aj ja. kvoli tej farbnosti a kompozicii. nice
 #7296 drro   napísal/a 29.12.2017 10:14:12
kapánek ten obal pripomína toto http://www.vinylworld.sk/wp-content/uploads/vinyl-2395.jpg
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
10.04. 16:20
okdat: ste najlepsie du >> CAMELEON (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.04. 08:23
an*lcrust: Na vymenu/predaj .. >> (guestbook)
09.04. 12:35
axc: Zdravicko komuni >> (guestbook)
08.04. 09:43
Deadbush: No tak stouto re .. >> HT - Predstieranie šťastia & Hotentot´n´roll! 12" (recenzia)
07.04. 13:16
fog: je to mozne. my .. >> 23.3.2018 MEDICATION TIME (Slovensko + Poľsko) (cestopis)

ANKETA:
Slovenský ug vinyl roka 2017?

[3/6.38%]
BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ 12"

[5/10.64%]
ČAD - Bastard 12"

[1/2.13%]
EXTIP 12"

[1/2.13%]
HT - Hotentot´n´roll 12"

[0/0%]
HT - Predstieranie šťastia 12"

[8/17.02%]
ILÚZIA / DÁŠA FON FĽAŠA 12"

[20/42.55%]
SAMORAST 10"

[2/4.26%]
SEDEM MINÚT STRACHU - General fucking 12"

[1/2.13%]
SEDEM MINÚT STRACHU / De blenders 10"

[1/2.13%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Suppression 7"

[3/6.38%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Pakáreň 12"

[2/4.26%]
the LAST DAYS OF JESUS - The last circus 2 x 12"


Počet hlasov: 47

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...