PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


MÖRKHIMMEL / THE TOWER CD (recenzia)
L´inphantile collective
Mám také rôzne éry. Vtedy sa zameriam na nejaký žáner a dlhšie si ho idem popri ostatných. Posledný takto bol u mňa stoner/sludge/doom a takéto tie prefajčené dobroty. Na tejto vlne sa zviezol aj Ossieho posledný release, ktorý mi podaroval. CD split MÖRKHIMMEL / THE TOWER (vinyl verzia u Insane society). MÖRKHIMMEL poznám, dokonca som mal tú možnosť vidieť aj naživo. Druhú kapelu evidujem, nakoľko v nej pôsobí aj jeden Lučenčan. Musím hneď z úvodu vyzdvihnúť, že toto je zaujímavá kombinácia.

Prví v poradí na CD sú MÖRKHIMMEL. Temný, deathom a hnilobou napáchnutý metal alebo ani neviem ako to presne zadefinovať. Pripadajú mi ako kapela, ktorú už je ťažšie len tak zaradiť. Je tam viacero vplyvov, niekde počujem čisté blackové riffovanie, inokedy hustú pachuť smrti, sem tam tomu vládne troška gitarového bagrovania. Atmosféra nepríjemná a neprívetivá. Určite sa im nedá uprieť vlastný ksicht a feeling, ktorý prenášajú do nahrávky. Začínajú byť identifikovateľní. Rozpoznateľní. Čo je top, kde sa môžeš hudobne prehrýzť. Myslím, že sa na tom podieľa hlavne, okrem výborného severského zvuku, krkavčí vokál a české texty. Štyri songy, čistý nihilizmus.

THE TOWER sú viac atmosferickejší z tej psychadelickej stránky. Na poli troch songov rozvíjajú a aranžujú riffy, aby tak vytvorili iný typ feelingu. Je to viac stoner, viac doom, troška jemnejšie, ale na druhú stranu vábivejšie. Kým prvá kapela splitka je ako brodenie sa zatopeným cintorínom, tu už sedíš v chatke na jeho konci a plníš fajku magickým tabakom. Je to viac smerom k sedemdesiatkám hudobne. Atmosféra mi nepríde až tak temná, skôr tajomná. A myslím, že to funguje. Riffy sú pestré, vokál má svoju farbu, zvuk má svoju náladu a čo je v tomto smere najpodstatnejšie, a celé to ide pekne dopredu a príjemne to obaľuje počas posluchu a udrží pozornosť. Presne tento typ pocitu na tejto muzike tak rád. THE TOWER to v tej záplave kapiel dokážu.

Konečný verdikt znie, že toto je veľmi dobré splitko. Dve rôzne kapely, dve rôzne tváre. V niečom príbuzné, v ničom nie. Spolu vytvorili kompaktný celok, ktorý totálne uspokojí fanúšika pomalšej a temnejšej muziky. Či už sa jeho chuť hýbe smerom k temnote, či psychadélii. Proste zožer pár hubičiek a pusti si to. Bude dobre.

morkhimmel666.bandcamp.com
thetowerdoom.bandcamp.com
  1. MÖRKHIMMEL - Pravidla hněvu
  2. MÖRKHIMMEL - Mlýn už zase mele
  3. MÖRKHIMMEL - Na úpatí černého kopce
  4. MÖRKHIMMEL - Řeka
  1. THE TOWER - Bloody fields
  2. THE TOWER - To the sea
  3. THE TOWER - A path to solitude

Táto recenzia už bola zobrazená 281 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+K+J
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...