PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


VYSOKÉ NAPĚTÍ - NA DRUHOU DOBU .. CD (recenzia)
PHR
Kapelu Vysoké Napětí, ktorá vznikla v roku 1999 som nikdy moc nevnímal. Predchádzajúce 2 albumy, ktoré boli skôr v D.Y.I. myšlienke robené ma vôbec nezaujali. Bol to taký tuctový český punk- rock, kapela ako každá druhá. Takže som nový počin bral troška z rezervou.
Už obal však na mňa spravil dojem. Je naozaj výborný, je na ňom smrtka so slúchadlami, ale najmä vidno už na tom istú profesionalizáciu súboru. Booklet je však veľmi jednoduchý a obsahuje len texty bez nejakej lákavej grafiky. Kapela hneď upozorňuje nápisom na obale SKA - PUNK akým smerom sa chce poberať. Do kapely nastupujú dvaja nový členovia na postoch: trumpetista (Čabla) a speváčka. Taktiež pribudol okrem trumpety ďalší nový hudobný nástroj- saxofón. Zrazu je to úplne iná kapela než tá predchádzajúca, nové nástroje toho veľa spravili. Úvodný song je troška obligátne intro bez slov v pomalšom tempe, iba s výkrikmi typu „ska“, a „yeaah“, strašne veľa ska kapiel takto začína. Druhý song už začína veľmi svižne, text pojednáva o bojovníkoch za zvieracie práva. Táto téma je kapele veľmi blízka, v textoch sa angažujú proti násiliu, vojne, politike atď; celkovo sú ale texty troška jednoduchšie, silný náboj má azda iba 5 song „Nicota“ a 8 song „Bezmoc“.
Spojenie punku a ska hudby funguje celkom dobre, najme v tretom songu „Občanská válka“ a 10. s názvom „Ostnatý drát; je dobre badať toto spojenie. Horšie je to so spevom, akoby spevák v niektorých pesničkách chcel to mat čo najrýchlejšie za sebou, a tak odrecituje svoj part a potom sa k nemu ešte raz vráti a znova ho iba rýchlo vychrlí, žiadne veľké intonácie a pokusy o melodický spev sa bohužiaľ nekonajú čo je škoda najmä, lebo inak je hudba veľmi melodická.
Občas hudba pripomína také španielske ska, ale o dosť jednoduchšie.
Veľké kúzlo má pesnička č. 7 s názvom „Opoštary“, ktorá má rómsky text.
Celý album má okolo 26 minút, čo je na 11 pesničiek dosť málo, no na druhej tu nie sú žiadne zbytočné sóla a tak sa na vás valí jeden song za druhým. Určite by som však tento album odporučil, a najmä viac krát si ho vypočuť až vtedy pochopíte, že pokiaľ budú robiť takéto pokroky aké spravili oproti minulým albumom, má veľkú budúcnosť.
Album vydal Papagájúv Hlasatel Records.

01. Intro
02. A.L.F.
03. Občanská válka
04. Pravda
05. Nicota
06. KomoušSKA
07. Opoštarys
08. Bezmoc
09. DneSKA
10. Ostnatý drát
11. Na problémy + aparát státní


Táto recenzia už bola zobrazená 533 krát!
 Autor: Krueger
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.25

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+6+Y
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)


ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[0/0%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[0/0%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/33.33%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[0/0%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[0/0%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/66.67%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 3


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com