PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.11.2019 - 23.11.2019
Nö fest:
VOLE (CZ), ROST (Rakúsko), CTIB (CZ), LUTRA (SK), AHOJ (SK), IMCRIMINATE (SK), FAT (SK), ĎAS (SK), VLOČKA (SK)
aterparty: STRAPATÝ & DANISA, KVASO & SLUŠNÉ BABY SS

, Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


ENZYME - ABUSE OF POWER 7" (recenzia)
Crust war
Nič oficiálne som síce nezaznamenal, no vychádza mi z toho všetkého jedine to, že KRÖMOSOM sú už zrejme minulosťou a Yeap sa naplno venuje svojej novej bande. Naďalej však pokračujeme v kabinetoch biológie. A s hlučným pankom samozrejme. V septembri síce ENZYME vydávajú svoj ďalší singel, ale vrátim sa pár vetami ešte k tomuto ich aprílovému.
Demo som zaznamenal v podstate hneď po vydaní, resp. hneď po uložení na ytb. Očakávania boli celkom veľké a opodstatnené, no nahrávka ma pravdupovediac veľmi neohúrila. Niežeby sa jednalo o nejakú omáčku, zostal som len trochu zarazený. Demá však tradične beriem s rezervou, čiže ípke som šancu dal. Aj za také prachy. Akurát, že z dema sú tu štyri veci, plus jeden nový song, titulný. Všetko však nahraté nanovo a mastrované v Noise room. O nový KRÖMOSOM ani PISSCHRIST sa tu teda nejedná, d-beat zrejme prestal baviť. Preferuje sa priamočiarosť a ešte väčšia primitívnosť. Proste DISORDER zmiešaný s  japonskou noise-punk školou. Hluk a špina a pogo ako sviňa! Demo malo síce dobrý garážový zvuk, no predsa len nezohratosť bola trochu badať. Bubeník sa akoby len učil na bicie a Yeap sa rozhodol obsluhovať gitaru miesto mikrofónu. Čo bolo v podstate najväčšie prekvapenie, pretože spevák vyznie a frázuje úplne ako on. Ale nie je to on ... heh.
Na EP to už šľape v plnej forme s parádnym nabudeným zvukom. Hneď prvá vec je tá spomínaná titulná hitovka. Ďalej sa to už strieda klasicky, pogovateľné pankoviny s hlučnými náklepmi. Všetko to podčiarkuje správne agresívne vyznenie, ktoré práve chýba niektorým podobným kapelám. Obal a texty sa potom rovná čiernobiela klasika.
Myslím, že ich druhý vinyl by už mal ukázať, či to táto štvorica z Melbourne myslí vážne a hlavne aký kvalitatívny level si vyberie. Tu už predsa len niečo naznačili.
  1. Abuse of power
  2. Self lobotomy
  3. Control
  4. Absurd reality
  5. Hollow

Táto recenzia už bola zobrazená 291 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+2+M
TEXT:


 #7222 -SH- stevoholos@centrum.sk   napísal/a 20.08.2017 18:47:07
nemusím, chcem!
 #7221 pissM   napísal/a 19.08.2017 22:38:05
musis mat vsetko co chcem...
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[262/91.93%]
Má!

[12/4.21%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.16%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 285

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...