PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SAME RIVER TWICE - ALL THOSE MOMENTS 12" (recenzia)
DIY
Nespomínam si, že by som niekedy predtým počul názov SAME RIVER TWICE. Dokonca som nezaregistroval ani ten (údajne) obrovský boom kapiel hrajúcich post hardcore, či emocore, ktorý sa za posledné roky udial v Českej republike a ktorý stále spomínajú naši západnejší susedia s kyslým výzarom v tvári. Ja som sa naopak tohoto štýlu ešte nepresýtil a (skoro) každú novú kapelu vítam s otvoreným náručím. Po prvom vypočutí na bandcampe mi album "All those moments" presvišťal hlavou bez nejakého výraznejšie zapamätateľného momentu a s malou obavou som si hovoril - čo teda teraz s tým? Nahrávke som ale dal šancu a stala sa na najbližiše 2 týždne mojou najprehrávanejšou doskou a hádajte čo sa udialo?
Prvé čo musím pochváliť je samotný obal a booklet. Mám strašne rád, keď to kapela neodflákne strohým insertom jednej farby s textami a maximálne jednou kapelnou fotkou. Tu mi tá hra modrej a krémovej farby dokonale sadla a s úsmevom prechádzam všetky obrazce zapracované do grafiky bookletu. Ďalšie plus sú české preklady anglicky spievaných textov. To poteší hlavne nás cudzojazyčne nezdatných. Priesvitný splatter s modrými fŕkancami je len čerešničkou na torte.
A teda čo očakávať od samotnej muziky? Na prvý posluch jednoduché riffovačky s drobnými rozkladmi harmonických akordov dotvárajúcich tak tú správne melancholickú náladu piesní. Krásne nazvučeným bicím sekunduje miestami nevýrazná basa, no nádherne zašpinená gitara. Ako celok to ale funguje dokonale a spolu so záhrobnými vokálmi tomu nie je čo vytknúť. Najmä rýchlejšie pasáže tu znejú obzvlášť dobre. Musím uznať, že so zvukom sa páni vyhrali excelentne. Je to hutné a vďaka už spomínanej špinavej gitare to má taký garážový nádych, ktorý znie autenticky živo! Najvýraznejšie songy z LP sú úvodná "Tax the life" a posledná "Plans". V druhej spomínanej je základná trojka gitata-bicie-basa doplnená o violu, ktorá k tomu všetkému dokonale zapadla a dodala ich muzike úplne nový rozmer. Skvelé! Viola zaznie aj v piesni "Trees", ktorá po pomalom rozbehu v úvode naberie na obrátkach. Keď som na úvode spomínal ako mínus jednoliatosť a nevýraznosť skladieb, tak s odstupom času musím túto obavu rezolútne zamietnuť. Dostalo sa mi to pod kožu, len som tomu musel dať trošku času.
Po všetkých tých palbách, ktorými nás Brno roky zásobuje, je SAME RIVER TWICE príjemné osvieženie (i keď neviem, či je to slovo pri tejto produkcii vystihujúce :-) ) a ak holduješ pomalšej melancho hardcorovej muzike, je to presne pre teba. Na bandcampe, či bandzone je celá doska k vypočutiu. Album si kapela vydala na vlastné náklady a svoj kus si kúpiš asi len priamo od nich, nezaznamenal som túto dosku zatiaľ v žiadnom slovenskom distre (kludne ma opravte, ak sa mýlim).

PS: Len zo zvedavosti som si pozrel aj ostatné recenzie dostupné na webe a kdesi som sa dočítal, že celý pôrod tejto nahrávky trval dlhé 3 roky. Stálo to čakanie za to? U mňa je odpoveď jasná.

samerivertwice.bandcamp.com
  1. Tax the life
  2. Tax the death
  3. The source
  4. Breath
  5. Trees
  6. That wall
  7. Plans
  8. Outro

Táto recenzia už bola zobrazená 559 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: V+G+N
TEXT:


 #7184 Twg   napí­sal/a 21.05.2017 12:09:44
prave pozeram ze to nemam nahodene na stranke idem to napravit
 #7183 dáša f.f. klemodasa@gmail.com http://burinarecords.blogspot.sk/  napí­sal/a 21.05.2017 11:52:49
BURINA RECORDS: už od marca to mám v ditre a posunul som aj do Heavy Metal Vomit Party distra. takže kto chce, svoj kus si nájde. je to po všetkých stránkach do posledného detailu dotiahnutá doska.
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com