PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #1 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


MORSA / BRÜNNER TODESMARSCH / AGE OF DEATH - HLADOVÝ PES ŽERE SVÝHO PÁNA 7" (recenzia)
Ultima ratio
Brno drží stále pokope! Aj napriek tomu, že ani neviem, koľko kapiel z tohto trojsplitu ešte funguje. Presnejšie povedané, nemám žiadne poznatky o MORSE. Totiž AGE OF DEATH sú už dávnejšie po smrti a B.T. veselo vŕzgajú. Tento sedempalec bol vydaný začiatkom roka bez akýchkoľvek veľkých upozornení a reklám. Možno len ja som si nič nevšimol, pretože kde-tu čítam, že to bolo dlho-očakávané vydanie. No očakávané už asi tak tri či štyri roky. Podľa tohto, čo držím v rukách, by som povedal, že za zdržaním zrejme bolo cibrenie obalu tejto ípky. Takéto luxusné balenie sa teda u sedempalcov len tak nevidí. Najmä nie u kapiel s takouto bordeloidnou produkciou.
Takže celú A stranu okupuje MORSA so svojimi tromi skladbami. Vlastne všetci zúčastnení tu majú po tri kusy, záleží teda od dĺžky materiálu. Túto kapelu som zatiaľ zaznamenal len na druhej brnenskej kompilácii. Tu majú nahrávku z roku 2013 nahranú v Hellsounde. Jedná sa o taký mix metalu a hardcore v dosť chaotickom prevedení. Teda dvojšľapka ide fakt ako splašené stádo koní. Avšak necháva ma to celkom chladným.
Naopak na BRÜNNER TODESMARSCH som sa tešil najviac. To som si myslel ešte, že sa jedná o nový materiál. Nahrávka však pochádza z rovnakej nahrávacej sešn ako ich demo. Tu sa ide na chaos v ich hrubom a besnom hardcore zámerne, avšak opäť pridaná hutnosť na zvuku to drží celé pri zemi. To opäť myslím ako u ich nahrávky pre splitko s EVIDENCE SMRTI. No predsa len by toto mal byť dôležitý rok pre B.T., keďže už je ohlásené vydanie ich prvého dlhohrajúceho albumu.
AGE OF DEATH zas poznám z prvej brnenskej kompilačnej LP. Ich tri paľby nabehnú bez akéhokoľvek otáľania alebo predohry hneď, len čo doznejú B.T. Zvukovo je to ľahko odlíšiteľné. Neviem, ale ich jemne chaotický priamočiary fastcore s prekrikujúcimi sa obojpohlavnými vokálmi tu na mňa prekvapujúco najviac zapôsobil. Škoda, že kariéru kapely ukončila smrť jedného zo spevákov.
V podstate by sa dalo povedať, že sa tu jedná o spomienkové EP s patričným spracovaním. To ani nejdem opisovať, to treba fakt vidieť. Celkom dobrý tyyp vydania pre krátkodobé projekty alebo krátkotrvácne kapely.

bandzone.cz/morsa
bandzone.cz/brunnertodesmarsch
myspace.com/ageofdeathfastcorepunk
  1. MORSA - Oběti konformity
  2. MORSA - Vrchol evoluce
  3. MORSA - Deprese
  1. BRÜNNER TODESMARSCH - Useknutá hlava vůdce
  2. BRÜNNER TODESMARSCH - Nebezpečí vylézá z obrazovky na povrch
  3. BRÜNNER TODESMARSCH - Ozbrojená evoluce
  1. AGE OF DEATH - Nic není navždycky
  2. AGE OF DEATH - Profesionalita osudem
  3. AGE OF DEATH - Konec světa

Táto recenzia už bola zobrazená 293 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+P+M
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)


ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com