PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


KOVADLINA / TELEFON 7" (recenzia)
Damage done
Tak si Banán zas vydupal splitko nejakej svojej kapely s ďalšou legendou z Rožňova. Aj takto by sa to dalo povedať, no tuším, že tam sa jedná hlavne o dlhoročné priateľstvo a rešpekt na oboch stranách. KOVADLINA je najnovšia akvizícia, s ktorou momentálne dobíja vrchné priečky pankových hitparád a andělíčkov. Moje uši ju prvý krát zaznamenali až na tomto sedempalci, no veľa priestoru na zoznámenie im neposkytla, keďže jedna z dvoch vylisovaných piesní je vlastne cover. A len tak náhodou od COMPLICITÉ CANDIDE a rovno zo splitu s BALACLAVOU. To je to prvé spomínané splitko. Vlastná tvorba mi zaváňa akýmsi naliehavým post hardcore so podareným textom. Ten je naozaj to naj, čo ma u nich zaujalo. Keď si tak pozerám názvy songov, ten cover tam úplne pasuje. Radšej však odporúčam originál "Reinkarnace". Najmä kvôli spevu.
Hlavný chod sa mal pre mňa podávať na strane TELEFONu. Presnejšie sa skôr jedná o predkrm v rámci kontextu s blížiacim sa vydaním nového albumu. Každopádne mám však miernu pachuť nedopečenia alebo nedokorenenia. Ono sa to má tak, že niežeby tie dve skladby boli slabé, božechráň, ale každá sa rozbehne, a potom akoby spadne. Alebo som len zrejme namlsaný zverejnenými hitmi z  ich novej veľkej dosky. "Ale vždycky je to jen tak, jak umíme nejlíp", ako spievajú v druhej skladbe. A verte, že TELEFON hrať pank naozaj umí. Z tej fotky na obale je to badať hádam jasne.
Neviem, ale mám v sebe taký pocit, že táto spoločná EP je tak trochu poznačená januárom 2016, ikeď niektoré skladby mohli byť zložené aj skôr. Obal a textová príloha sú veľmi jednoduché a účelné. A celkom vkusné. Pre fanúšikov je tento split povinnosťou, no ako prvý kontakt s kapelami by som odporúčal ich ďalšie nahrávky.

kovadlina.bandcamp.com
telepunk.bandcamp.com
  1. KOVADLINA - Sbohem naposled
  2. KOVADLINA - Reinkarnace (CO-CA cover)
  1. TELEFON - Zrychlit
  2. TELEFON - Jak umíme nejlíp

Táto recenzia už bola zobrazená 472 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: P+L+S
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)


ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[0/0%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[0/0%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/33.33%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[0/0%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[0/0%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/66.67%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 3


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com