PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


HERIDA PROFUNDA / HELLBASTARD CD (recenzia)
783 Landsberg hardcore crew
Tento split má korene ešte v lete 2014, kedy sa mal pôvodne vydávať spoločný picture disk HERIDA PROFUNDA / BESTHOVEN. Ale crusteri mienia a brazílske one man bandy plány menia, alebo skôr majú pauzu. Tak HxDx využívajú mimopracovné kontakty na upršaných ostrovoch a hneď nachádzajú náhradu v podobe crustmetalovových pioniérov HELLBASTARD. Vydáva sa 1000 kusov pikčr diskov a rovnaký počet digipackov, čo je v dnešnej dobe až obdivuhodné. Aj spracovanie je veľkolepé. Pekný pestrofarebný picture disk síce nie s plnohodnotným obalom alebo kapsou, ale prázdnô vo fólii tiež nie je. Digipack tak isto vyhratý. Graficky prepracovaný šesťpanel s textovou stránkou navyše. Žiadna odfláknutá robota. Poďme sa pozrieť podrobnejšie aj na hudobnú stránku. CD načína HERIDA PROFUNDA. Pri vinyle je to samozrejme na tebe, s kým začneš. Pomalé intro neveští nič dobré. Po ňom sa grind crustový kolovrátok rozbieha na plné otáčky. Oproti prvej nahrávke je to viac do grindu ako motorcrustu a navyše s jemným deathmetalovým puchom. Viac klepačiek a rýchlych pasáži, murmurov a viac to ide dole kopcom ako po rovinke, minútovky prevážujú, ale dobre, keď podradia, spevom a rifmi zabáčajú viac k motortumouru. Korene zrejme nepustia. Niektoré nápady sú zrecyklované od iných kapiel, ale nevadí, šľape to a som rád, že skladby nie sú až brutálne onanisticky metalovo prešpekulované. Akurát posledná "Hipokryzja / Hipocrisy" je nuda. Hranú hudbu a do toho hovorené slovo alebo rôzne intrá použilo už veľmi veľa kapiel, ale táto čudná kombinácia ma nikdy nebavila. A ten hidden track od NAPALM DEATH je naozaj skrytý. Asi bude na inom CD alebo diskete. Texty o plytvaní jedla, proti polícii, cirkusom (najdlhší song), ale aj o hľadaní svojho miesta na planéte. Chlapci sa na squatoch nestratia. HELLBASTARD svoju polovicu / stranu (dosaď si ten svoj formát) načínajú až epickým introm - tichom pred búrkou, ktoré nahral Andy Wiggins (AMEBIX píčo). Krupobitie sa začne až ďalšou skladbou, kedy zo všadiaľ pršia kopáky, prechody a činely. Navyše tvár ti preplieska brutálny zvuk z Hellfire studios. Novú tvorbu HELLBASTARD som akosi premeškal. No porovnávať to s prvotinou "Ripper crust" nebude asi namieste. Na nej cítiť zafajčené miestnosti na koncerty, nášivky ešte aj na ksichte, ak tam ovšem nemáš nejakú kérku a polepené vlasy mydlom a pivom alebo prírodné dready. Tu je to skôr na riflovku s farebnými nášivkami a hromžiacou rukou počas koncertu. Zahrané je to až premakane a možno to je problém. Že je to až príliš premakane. Bez intra štyri skladby, z ktorých dve sa už v iných verziách mihli na iných nahrávkach. Osemdesiatkoví true thrash metalisti by z toho asi mali radosť, ale ja fakt neviem.


  1. HERIDA PROFUNDA - Taniec smierci / Danse macabre (intro)
  2. HERIDA PROFUNDA - Zjedz zanim zgnije / Eat before rot
  3. HERIDA PROFUNDA - 1.3.1.2.
  4. HERIDA PROFUNDA - Ostatnia chwila / Last moment
  5. HERIDA PROFUNDA - Cyrk / Circus
  6. HERIDA PROFUNDA - Szmal / Filthy money
  7. HERIDA PROFUNDA - Alerta 161!
  8. HERIDA PROFUNDA - Pulapka / A trap
  9. HERIDA PROFUNDA - Hipokryzja / Hipocrisy (outro)
  1. Hellbastard In praise of cats
  2. Hellbastard Engineering human consciousness ... (The removal of ...)
  3. Hellbastard Big business pighole
  4. Hellbastard Going postal
  5. Hellbastard Wolfsong ... to the dead ...

Táto recenzia už bola zobrazená 289 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+Y+I
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)


ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[0/0%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[0/0%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/33.33%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[0/0%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[0/0%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/66.67%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 3


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com