PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


SOCIAL CRISIS / MATKA TERESA / ULTIMO RAUSEA / CONTROLLED EXISTENCE 7" (recenzia)
Halvfabrikat
War is business. Asi najväčší. S tým dúfam súhlasí každý. Pod týmto názvom vyšiel v kooperácii šiestich labelov štvorsplit s celkom zaujímavým obsadením. Bez varovania a intier hneď do deja vhupnú Poliaci SOCIAL CRISIS. Vonku toho majú už viacej, takže neviem prečo s nimi prichádzam do styku až teraz. Tri skladby hrubého, ale ultra rýchleho dbeat crustu s obojpohlavným vokálom. Síce je podobných kapiel v Poľsku omnoho viac, momentálne so SOCIAL CRISIS odpadávam, aký je to brutál. Musím si od nich pozháňať aj ostatné veci (majú samostatnú dvanástku, split LP s Bielorusmi MONDAY SUICIDE, spoločnú sedmičku s DAYS OF DESOLATION a kazetové demo, z ktorého sú aj tieto tri skladby.) Prvý song je o prázdnote tvojho života, druhý o poľskej mentalite ("Wódka i kosciól jak narodowa psychoterapia" - ich musia mať miestni národovci v láske) a názov poslednej si snáď vieš preložiť i sám. Nasleduje poľské intro a MATKA TERESA so štyrmi zárezmi. Títo squateri z Poľska, Brazílie a Francúzska so sídlom v Holandsku majú vonku tony splitov všetkých možných formátov, takže v tomto nie sú žiadni nováčikovia, avšak to, čo dodali na svoju časť je doslova bordel. Nikdy síce nevynikali nejakým čístým zvukom, ale z tohto tu počuť akurát tak činely a nejaký hrmot a hukot pod nimi. Neviem, čo tým kapela chcela povedať, žiadne texty v búklete, len ďakovačky a fotka a všetky skladby už umiestnili minimálne raz na nejakom splite. Ani tá PHOBIA nie je fest PHOBIA. Po kopačke menom SOCIAL CRISIS je tento bordel nahraný ráno v kuchyni na squate fakt nuda. ULTIMO RAUSEA z Japonska tu majú materiál ešte z roku 2009. Ako sa dostali na tento štvorsplit je mi záhadou. Zrejme tu boli na exkurzii s nejakou cestovkou a zapáčilo sa im v strednej Európe. Z ich búkletovej stránky sa toho tiež veľa nedozvieme. Ináč ide o fastnoizepank dotiahnutý do tých najväčších extrémov ako to vedia len v Japonsku. Nie je to zlé, len ten posledný song je seknutý naschvál? Na CONTROLLED EXISTENCE, ktorým sa ušlo "posledné" miesto som sa tešil najviac. Nebudem tu zapierať, že som si tento split zaopatril hlavne vďaka nim. S novými vydaniami stále držia bobríka mlčanlivosti (Teraz nabonzujem, že čoskoro by mal byť von split 7" s HEADLESS DEATH!), a tak to bolo aj s týmto splitom. Na stránke jedného labelu je popis že crustcore. Ani omylom. Strmhlavá jazda dole zalesnenou horou na bicykli bez prilby a bez bŕzd. Do toho Ľubin spev a turbodieslové bicie. Áááá chcem viac! Snáď čoskoro. Doska má aj pekné spracovanie. Lepená kapsa, na ktorej je koláž, v sebe okrem platne (vonku 100 zelených a 400 čiernych) skrýva aj búklet, kde má každá kapela svoju vlastnú stránku. Na záver hitparáda: Na prvom mieste sa umiestnili CONTROLLED EXISTENCE, tesne za nimi v závese SOCIAL CRISIS, bronzovú medailu získali ULTIMO RAUSEA a čestné piate miesto MATKA TERESA.
  1. SOCIAL CRISIS - Próżnia
  2. SOCIAL CRISIS - Polski mental
  3. SOCIAL CRISIS - Solidarność saszą bronią
  4. MATKA TERESA - Krush
  5. MATKA TERESA - Tomorrow will never be the same
  6. MATKA TERESA - Dis´kloss
  7. MATKA TERESA - Blood sport (PHOBIA cover)
  8. ULTIMO RAUSEA - 711
  9. ULTIMO RAUSEA - Ru bee y
  10. ULTIMO RAUSEA - Bar, bar, baba
  11. CONTROLLED EXISTENCE - La aberración humana
  12. CONTROLLED EXISTENCE - Lži života
  13. CONTROLLED EXISTENCE - Trpkosť hriešnej závislosti

Táto recenzia už bola zobrazená 530 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: B+I+Z
TEXT:


 #7099 cocotello   napí­sal/a 22.12.2016 00:33:01
v SOCIAL CRISIS spievaju dve zenske, preto je to taka morda, dva krat som ich skusal volat na Slovensko, nikdy nevyslo
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)


ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com