PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 19.7.2019 - 20.7.2019
Opičí bál:
piatok: ROST (Rakúsko), PLEŠATÁ ZPĚVAČKA (CZ), MACGYVER (CZ), NO GOD RHETORIC (CZ), COURO (SK), DÁŠA FON FĽAŠA (SK)
sobota: BLACKMAIL (Maďarsko), ZATRATA (Poľsko), COFFIN VARNISH (CZ), SYSTEMIC DAMAGE (SK), HUMAN HUMMUS (SK), RANA (SK), BRMBOLCE (SK)

Martin, SIM


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

LUCIFER EFEKT - MY (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
A POINT OF PROTEST, DIMITAR, GATTACA, INDOCTRINATE, LAKKA, MERMOMOC, ORIENT, LUTKA LASKIER, TIGERWIZARD (12 - 13.7.2019, Brno)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
MARASTIC BLUES, ROZRUCH!, NASTY PACK (29.5.2019, Lesonice, Soya haus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosphere #3 + #4 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











KRIEGSHÖG 7" (recenzia)
La vida es un mus
To, že ma nový FRAMTID rozsekal zas na kusy, opakovať nemusím. Pri KRIEGSHÖG mi vystrelila mozog už len správa o novej ípke. Totiž táto banda z Tokia to mala mať už za sebou a zrejme som mal hlavu niekde v riti, alebo ma len obchádzali aktuálne informácie, že som vôbec nezaznamenal ich návrat na pódiá. Vlastne som ohľadom nich už ani nič nečekoval. No a aby ma to úplne zaklincovalo, tak začiatkom novembra, keď im vyšla táto sedmička, hrali svoj prvý a jediný koncert v Európe, v Londýne. Vlastne to boli dve vystúpenia za jeden deň, no aj tak som sa to dozvedel dva dni pred tým. Fakt neviem, kde žijem.
Myslím, že KRIEGSHÖG nie je v týchto končinách až taký pojem, ako z neho serú všetci japanofily už od ich prvej EP "Hardcore hell". Ja som si k ich majstrovstvu pričuchol až o pár rokov neskôr, no rýchlo som sa dostal na rovnakú úroveň menenia plienok. Potom nasledovali dve split sedmičky a konečne veľká doska. To čo predviedli na nej, je vytesané zlatým písmom v histórii japonského hrubého panku. Od vtedy už poriadne rozlišujte skratku N.W.O.B.H.M. od N.W.B.H.M. Potom ešte nejaké koncerty a koniec prišiel po vystúpení na Chaos in Tejas v 2011-tom. Prekvapenie. Zdesenie. Veď mali byť jeden z nosných pilierov pre novodobú hardcore/crust/punk scénu v tejto krajine. Päť rokov stratených neviem kde, až kým som na jeseň nezachytil nové správy o pripravovanej malej doske na LVEUM. Kokos, ten Paco musí inak žhaviť linku Londýn - Japonsko, že také skvosty uňho vychádzajú. Na bandcamp nahodil skladby už dopredu, no i tak toto muselo u mňa zakotviť aj na vinyle. Tu sa ide na istotu. A dokazuje to hneď prvá vec "General", ktorá okupuje celú A stranu. Bez žiadneho otáľania ju zaraďujem k najväčším megahitom typu BURN, ZOUO alebo LIFE IS ... Vrčiaca basa je ešte o niečo viac v popredí a ženie to celé pred sebou. Nie však ako splašený kôň, ale čitateľne a s  jasnou štruktúrou. Päste sa mi zatínajú samé od seba! Na béčku sú dve spojené skladby, čo u tejto štvorice z Tokia nie je nič neobvyklé. Tiež sa tu nekonajú žiadne preteky v rýchlosti, o to viac z toho tryská energia a zbesilosť navôkol. Vyjebte si to hlavne nahlas, v Japonsku sa aj tak normálne nehrá. A strach nemusíte mať, nejedná sa tu ani o bezhlavé hlukové zápasenie vŕtačiek, mixérov a pod. Toto má normálne hlavu a pätu. Čistá esencia z japonského hrubého hardcore / crustu. Aj keď osobne si k nim prikladám vodítka ako KURO mixnutí s FRAMTID, no je tam rozhodne vlastná divoká tvár. Niečo viac, podľa čoho je ich rozoznať na sto honov.
Grafika ípky je klasicky v čierno-bielom vyvedení, teraz možno ešte strohejšia a čiernejšia. Texty len japonsky, tu nepomôžem. Stačí sa sústrediť len na muziku a zvuk. Ohromujúci, dunivý a nesterilný. Však ako inak. Spolu so sedempalcom FRAMTID jednoznačne EP roku. Aspoň pre mňa.

PS1: Pred ich návštevou Londýna vyšla na LVEUM aj reedícia ich slávnej LP, ktorá už bola dlhší čas vypredaná a na ebay-i alebo discogse jej cena stúpala už celkom slušne. Netreba váhať.
PS2: N.W.O.B.H.M. (New Wave Of Brutality & Hardcore Massacre)

https://lavidaesunmus.bandcamp.com
  1. General
  2. Feather / Love blood

Táto recenzia už bola zobrazená 250 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+U+K
TEXT:


 #7080 xPissMonsterx   napísal/a 09.12.2016 16:37:02
Stevo mám ťa rád! Pozdravujem! Cheers!
 #7079 Twg   napísal/a 09.12.2016 12:31:20
Števo vie čo je dobré!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.07. 13:43
Mišo Štich: Zaujímavý rozhov .. >> Biosphere #1 + #2 / 2001 (archív zinov)
12.07. 10:00
axc: https://www.yout >> (guestbook)
11.07. 07:42
AxC: https://www.yout >> (guestbook)
30.06. 21:39
Mišo Štich: Wow, toto že sa .. >> Info zine #1 / 1997 (archív zinov)
21.06. 16:16
fog: report jak lusk. .. >> 18.4.2019 -273.15 + VOLE (Slovensko (cestopis)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[254/92.7%]
Má!

[11/4.01%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.73%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/2.55%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 274

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...