PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


KRIEGSHÖG 7" (recenzia)
La vida es un mus
To, že ma nový FRAMTID rozsekal zas na kusy, opakovať nemusím. Pri KRIEGSHÖG mi vystrelila mozog už len správa o novej ípke. Totiž táto banda z Tokia to mala mať už za sebou a zrejme som mal hlavu niekde v riti, alebo ma len obchádzali aktuálne informácie, že som vôbec nezaznamenal ich návrat na pódiá. Vlastne som ohľadom nich už ani nič nečekoval. No a aby ma to úplne zaklincovalo, tak začiatkom novembra, keď im vyšla táto sedmička, hrali svoj prvý a jediný koncert v Európe, v Londýne. Vlastne to boli dve vystúpenia za jeden deň, no aj tak som sa to dozvedel dva dni pred tým. Fakt neviem, kde žijem.
Myslím, že KRIEGSHÖG nie je v týchto končinách až taký pojem, ako z neho serú všetci japanofily už od ich prvej EP "Hardcore hell". Ja som si k ich majstrovstvu pričuchol až o pár rokov neskôr, no rýchlo som sa dostal na rovnakú úroveň menenia plienok. Potom nasledovali dve split sedmičky a konečne veľká doska. To čo predviedli na nej, je vytesané zlatým písmom v histórii japonského hrubého panku. Od vtedy už poriadne rozlišujte skratku N.W.O.B.H.M. od N.W.B.H.M. Potom ešte nejaké koncerty a koniec prišiel po vystúpení na Chaos in Tejas v 2011-tom. Prekvapenie. Zdesenie. Veď mali byť jeden z nosných pilierov pre novodobú hardcore/crust/punk scénu v tejto krajine. Päť rokov stratených neviem kde, až kým som na jeseň nezachytil nové správy o pripravovanej malej doske na LVEUM. Kokos, ten Paco musí inak žhaviť linku Londýn - Japonsko, že také skvosty uňho vychádzajú. Na bandcamp nahodil skladby už dopredu, no i tak toto muselo u mňa zakotviť aj na vinyle. Tu sa ide na istotu. A dokazuje to hneď prvá vec "General", ktorá okupuje celú A stranu. Bez žiadneho otáľania ju zaraďujem k najväčším megahitom typu BURN, ZOUO alebo LIFE IS ... Vrčiaca basa je ešte o niečo viac v popredí a ženie to celé pred sebou. Nie však ako splašený kôň, ale čitateľne a s  jasnou štruktúrou. Päste sa mi zatínajú samé od seba! Na béčku sú dve spojené skladby, čo u tejto štvorice z Tokia nie je nič neobvyklé. Tiež sa tu nekonajú žiadne preteky v rýchlosti, o to viac z toho tryská energia a zbesilosť navôkol. Vyjebte si to hlavne nahlas, v Japonsku sa aj tak normálne nehrá. A strach nemusíte mať, nejedná sa tu ani o bezhlavé hlukové zápasenie vŕtačiek, mixérov a pod. Toto má normálne hlavu a pätu. Čistá esencia z japonského hrubého hardcore / crustu. Aj keď osobne si k nim prikladám vodítka ako KURO mixnutí s FRAMTID, no je tam rozhodne vlastná divoká tvár. Niečo viac, podľa čoho je ich rozoznať na sto honov.
Grafika ípky je klasicky v čierno-bielom vyvedení, teraz možno ešte strohejšia a čiernejšia. Texty len japonsky, tu nepomôžem. Stačí sa sústrediť len na muziku a zvuk. Ohromujúci, dunivý a nesterilný. Však ako inak. Spolu so sedempalcom FRAMTID jednoznačne EP roku. Aspoň pre mňa.

PS1: Pred ich návštevou Londýna vyšla na LVEUM aj reedícia ich slávnej LP, ktorá už bola dlhší čas vypredaná a na ebay-i alebo discogse jej cena stúpala už celkom slušne. Netreba váhať.
PS2: N.W.O.B.H.M. (New Wave Of Brutality & Hardcore Massacre)

https://lavidaesunmus.bandcamp.com
  1. General
  2. Feather / Love blood

Táto recenzia už bola zobrazená 277 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Q+9+R
TEXT:


 #7080 xPissMonsterx   napí­sal/a 09.12.2016 16:37:02
Stevo mám ťa rád! Pozdravujem! Cheers!
 #7079 Twg   napí­sal/a 09.12.2016 12:31:20
Števo vie čo je dobré!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)


ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[0/0%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[0/0%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/33.33%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[0/0%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[0/0%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/66.67%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 3


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com