PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 19.7.2019 - 20.7.2019
Opičí bál:
piatok: ROST (Rakúsko), PLEŠATÁ ZPĚVAČKA (CZ), MACGYVER (CZ), NO GOD RHETORIC (CZ), COURO (SK), DÁŠA FON FĽAŠA (SK)
sobota: BLACKMAIL (Maďarsko), ZATRATA (Poľsko), COFFIN VARNISH (CZ), SYSTEMIC DAMAGE (SK), HUMAN HUMMUS (SK), RANA (SK), BRMBOLCE (SK)

Martin, SIM


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

LUCIFER EFEKT - MY (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
A POINT OF PROTEST, DIMITAR, GATTACA, INDOCTRINATE, LAKKA, MERMOMOC, ORIENT, LUTKA LASKIER, TIGERWIZARD (12 - 13.7.2019, Brno)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
MARASTIC BLUES, ROZRUCH!, NASTY PACK (29.5.2019, Lesonice, Soya haus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosphere #3 + #4 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











DEGRADACE - B-SIDE BLUES 12" (recenzia)
PHR
Všetkým veľmi dobre známy label Papagájův hlasatel records vydáva jednu novinku za druhou. Jedno z najnovších vecí pre tento rok je nový album ostravskej kapely DEGRADACE. Za svoju existenciu kapela stihla vymeniť zopár bubeníkov, a tiež sa zmenil aj post speváka. Momentálne kapela funguje v štvorčlennej zostave a dá sa povedať, že všetko klape ako má.
Pre túto kapelu je to prvý album v asfaltovej verzii. Album nesie názov "B-side blues", no béčkový určite nie je. Bol nahrávaný GM studiu a má poriadne premakaný a kvalitný zvuk.
"B-side blues" obsahuje 12 skladieb, ktoré sú rozdelené na dvoch stranách - SIDE B a SIDE B. Stopa skladieb sa točí okolo troch minút, čiže nijaké 4 minútové intra nečakaj. Všetky texty sú písane v českom jazyku, sú veľmi chytľavé a majú správny rakenrolovy feeling. Práve to robí Degradačku Degradačkou.
Album ťa hneď na začiatku nakopme slovami "... and the before it’s to my mind degradation" a nedá ti pokoj až po posledný song. Nájdeš tu všetko; od melodických gitár, vymakaných riffov, rakenrolový vokál, pankový chrapák až po dvojkopák na bicích. Pritom tá všetka rozmanitosť vytvára celistvosť, čo je znak toho, že kapela viem kam chce ísť.
Ako prvá skladna prichádza "Rychla jízda". Práve tu sa ukazuje nová tvár kapely, pre ktorú sú charakteristická rezané gitarové riffy, a so svojim spevom prechádzaju od panknrollu až po bigbeat. Jedna z pomalších skladieb je "Chtél bych", kde sa kapely inšpirovala starým rakenrollom. Prvú stranu B uzatvára "Outsider", kde je hosť britský hudobník, ktorý žije v Ostrave - David John Lloyd. So svojím saxofónom vytvoril neuveriteľý zvuk. "Outsider" je spojený aj so Steve Mackey, nebohým saxafónistom the STOOGES. Práve aj on mal na tomto albume hosťovať, keďže sa toho nedožil, kapela mu venovala túto skladbu. Na druhej strane B je opäť 6 songov. Vydvihol by som hlavne "Mám tě, kámo", "Alright" a "Příliš mnoho". A v neposladenom rade "TV JAJ", kde si kapela nedáva servítku pred ústa a rieši zmanipulovaný svet cez média.
Nový album DEGRADACE je viac než nadpriemer a určite si nezaslúži byť pohodený. Kapela zmenila svoj štýl, trocha pritvrdila a je už len na tebe, či s tým dokážeš žiť, alebo nie.

bandzone.cz/degradace
  1. Rychlá jízda
  2. Nevěra
  3. Píšu dál
  4. Bullshit
  5. Chtěl bych
  6. Outsider
  7. Proč ne?
  8. Mám tě, kámo
  9. TV JAJ
  10. Alright
  11. Slobodná
  12. Příliš mnoho

Táto recenzia už bola zobrazená 540 krát!
 Autor: Vlado
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+3+E
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.07. 13:43
Mišo Štich: Zaujímavý rozhov .. >> Biosphere #1 + #2 / 2001 (archív zinov)
12.07. 10:00
axc: https://www.yout >> (guestbook)
11.07. 07:42
AxC: https://www.yout >> (guestbook)
30.06. 21:39
Mišo Štich: Wow, toto že sa .. >> Info zine #1 / 1997 (archív zinov)
21.06. 16:16
fog: report jak lusk. .. >> 18.4.2019 -273.15 + VOLE (Slovensko (cestopis)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/4.08%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[0/0%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/6.12%]
ADACTA - Zlo 12"

[7/14.29%]
BETON / ROXOR 12"

[8/16.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[4/8.16%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/12.24%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[3/6.12%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[3/6.12%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[8/16.33%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/10.2%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 49

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...