PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 16.11.2019
ČISTÁ RYŽA (SK), DECULTIVATE (SK), DVERE (SK), FAT (SK), KRAJNÉ ČIERNO (sK), PASSENGEROFSHIT (Austrália), THERAPIST (SK), URTICA (CZ), ...

Košice, Collosseum


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


FYASCO - TAKÚ EŠTE NEHRALI CDr (recenzia)
DIY
Takže začnem trocha selfspičungom. Keďže som FYASCO videl a počul prvýkrát na Xichtoplecku v Košiciach a ostal som s otvorenou hubou ako v tranze a neskrýval som pozitívnych emócií ani v reporte, ktorý som zbúchal ešte tej noci, mi Aďo ponúkol CD od FYASCO na recku. Keďže asi naivne dúfal, že ju zbúcham v nejakom dohľadnejšom čase. No ubehlo iba rok aj niečo a mne tak napadlo, že čo keby som predsa len sadol na riť a napísal niečo reckoidné. CDko jednak ani už nemám poriadne na čom prehrať (ešte v kuchyni mám také malé šumítko) a ani vlastne neviem kde CD je. Tak púšťam bandcamp na pripomenutie a ideme na to.

V prvom rade je veľmi dôležité povedať to, že FYASCO tu zčistajasna zadúchali do plachiet úplne novým víchrom, ktorý to tu celé mám pocit posunulo o kusiček ďalej trocha iným smerom ako sme možno zvyknutí. Pre mňa obrovské prekvápko. Fajnovo príjemne chaotickejšia muzička narvaná a hlavne rozumne a umne nasekaná chytľavými a spevavými melódiami. Kus power kus emo kus violence kus len tak čistého hcpunku a kus takého toho čistého hrania, no jedna radosť a ozaj gustiózne počúvanie je na svete. Naživo to fungovalo very smačne! Chlapci sa do toho ozaj husto opierali a opreli sa do toho aj pri nahrávaní a dúfam, že tento materiál raz vydajú aj na vinyle.

Skladby v tomto prípade tu nie sú len tak na parádu či len pre parádnu hudobnú stránku veci. Sú aj o niečom a to je len na radosť. Každý text akoby písal sám život. Nemám problém sa stotožniť so žiadnym z nich (snáď až na text skladby "Karma", v tomto som skôr väčší cynik). Texty sú skôr jasné a priame (pičuje sa tu normálne bez metafor) ako nejaké metaforické abstraktné introvertné depky.

Záverom snáď len, že táto nahrávka je ozaj rešpektuhodný začiatok a teším sa na dlhšie očakávanú vinylovú placku "Pod nechtom býva najväčšia tma" a prajem chlapcom nech im to takto maže aj naďalej.

fyasco.bandcamp.com
  1. rukynohydolámať
  2. Karma
  3. Maska
  4. Oko za oko
  5. Peňáze
  6. 155
  7. Fyasco
  8. Ovca
  9. Ticho
  10. Hippie

Táto recenzia už bola zobrazená 445 krát!
 Autor: Ondrej / ZINTAER
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+X+J
TEXT:


 #6992 drrrrrrro   napísal/a 12.09.2016 21:05:05
No s novou nahrávkou (čo som počul na bc) to mám podobne. Táto nahrávka nejako liezla sama lepšie do ucha. Ale asi tomu treba dať viac času.
 #6991 Wrbo   napísal/a 12.09.2016 20:25:15
Pre mňa je toto určite top 1 z nahrávok za minulý rok. Surový zvuk, neskutočne odbúchané bicie, fajné gitarové vyhrávky a pestrá basová linka. Tak isto aj živé prevedenie. Trochu ma mrzí, že nová nahrávka je oproti tejto trochu monotonna jazda. Ale chce to asi len viac napočúvať
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[262/91.93%]
Má!

[12/4.21%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.16%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 285

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...