PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | COLLOSSEUM | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 22.8.2020

SYSTEMIC DAMAGE (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), HAKES (SK), SANGRE DE IDIOTAS (SK)

Žilina, Smer klub 77

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

EARTH CRUST DISPLACEMENT / DISEASE (PHOBIA RECORDS)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
HURK, NAZI TAMPONS, LIDSKÉ ZDROJE (4.8.2020, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad, garáže)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CHIENS - Trendy junky 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


FYASCO - TAKÚ EŠTE NEHRALI CDr (recenzia)
DIY
Takže začnem trocha selfspičungom. Keďže som FYASCO videl a počul prvýkrát na Xichtoplecku v Košiciach a ostal som s otvorenou hubou ako v tranze a neskrýval som pozitívnych emócií ani v reporte, ktorý som zbúchal ešte tej noci, mi Aďo ponúkol CD od FYASCO na recku. Keďže asi naivne dúfal, že ju zbúcham v nejakom dohľadnejšom čase. No ubehlo iba rok aj niečo a mne tak napadlo, že čo keby som predsa len sadol na riť a napísal niečo reckoidné. CDko jednak ani už nemám poriadne na čom prehrať (ešte v kuchyni mám také malé šumítko) a ani vlastne neviem kde CD je. Tak púšťam bandcamp na pripomenutie a ideme na to.

V prvom rade je veľmi dôležité povedať to, že FYASCO tu zčistajasna zadúchali do plachiet úplne novým víchrom, ktorý to tu celé mám pocit posunulo o kusiček ďalej trocha iným smerom ako sme možno zvyknutí. Pre mňa obrovské prekvápko. Fajnovo príjemne chaotickejšia muzička narvaná a hlavne rozumne a umne nasekaná chytľavými a spevavými melódiami. Kus power kus emo kus violence kus len tak čistého hcpunku a kus takého toho čistého hrania, no jedna radosť a ozaj gustiózne počúvanie je na svete. Naživo to fungovalo very smačne! Chlapci sa do toho ozaj husto opierali a opreli sa do toho aj pri nahrávaní a dúfam, že tento materiál raz vydajú aj na vinyle.

Skladby v tomto prípade tu nie sú len tak na parádu či len pre parádnu hudobnú stránku veci. Sú aj o niečom a to je len na radosť. Každý text akoby písal sám život. Nemám problém sa stotožniť so žiadnym z nich (snáď až na text skladby "Karma", v tomto som skôr väčší cynik). Texty sú skôr jasné a priame (pičuje sa tu normálne bez metafor) ako nejaké metaforické abstraktné introvertné depky.

Záverom snáď len, že táto nahrávka je ozaj rešpektuhodný začiatok a teším sa na dlhšie očakávanú vinylovú placku "Pod nechtom býva najväčšia tma" a prajem chlapcom nech im to takto maže aj naďalej.

fyasco.bandcamp.com
  1. rukynohydolámať
  2. Karma
  3. Maska
  4. Oko za oko
  5. Peňáze
  6. 155
  7. Fyasco
  8. Ovca
  9. Ticho
  10. Hippie

Táto recenzia už bola zobrazená 542 krát!
 Autor: Ondrej / ZINTAER
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Q+B+L
TEXT:


 #6992 drrrrrrro   napí­sal/a 12.09.2016 21:05:05
No s novou nahrávkou (čo som počul na bc) to mám podobne. Táto nahrávka nejako liezla sama lepšie do ucha. Ale asi tomu treba dať viac času.
 #6991 Wrbo   napí­sal/a 12.09.2016 20:25:15
Pre mňa je toto určite top 1 z nahrávok za minulý rok. Surový zvuk, neskutočne odbúchané bicie, fajné gitarové vyhrávky a pestrá basová linka. Tak isto aj živé prevedenie. Trochu ma mrzí, že nová nahrávka je oproti tejto trochu monotonna jazda. Ale chce to asi len viac napočúvať
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
29.07. 17:16
Ctib: Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatře .. >> (novinka)
23.07. 22:05
fog: ten internal rot nie je taky dosekany, mozno ani tak napadity, ale intenzita tej nahravky je nezastavitelna a to ma bavi. strasne natrepane to je tiez. na hranu. chiens maju ale rozhodne pestrejsi ruk .. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
23.07. 21:48
Skulda: Nejlepší grindcore deska za poslední dobu. Pro mě výrazně výše než Internal Rot. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
14.07. 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[3/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[2/13.33%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[4/26.67%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/13.33%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/6.67%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/13.33%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[1/6.67%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 15


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com