PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


FYASCO - TAKÚ EŠTE NEHRALI CDr (recenzia)
DIY
Takže začnem trocha selfspičungom. Keďže som FYASCO videl a počul prvýkrát na Xichtoplecku v Košiciach a ostal som s otvorenou hubou ako v tranze a neskrýval som pozitívnych emócií ani v reporte, ktorý som zbúchal ešte tej noci, mi Aďo ponúkol CD od FYASCO na recku. Keďže asi naivne dúfal, že ju zbúcham v nejakom dohľadnejšom čase. No ubehlo iba rok aj niečo a mne tak napadlo, že čo keby som predsa len sadol na riť a napísal niečo reckoidné. CDko jednak ani už nemám poriadne na čom prehrať (ešte v kuchyni mám také malé šumítko) a ani vlastne neviem kde CD je. Tak púšťam bandcamp na pripomenutie a ideme na to.

V prvom rade je veľmi dôležité povedať to, že FYASCO tu zčistajasna zadúchali do plachiet úplne novým víchrom, ktorý to tu celé mám pocit posunulo o kusiček ďalej trocha iným smerom ako sme možno zvyknutí. Pre mňa obrovské prekvápko. Fajnovo príjemne chaotickejšia muzička narvaná a hlavne rozumne a umne nasekaná chytľavými a spevavými melódiami. Kus power kus emo kus violence kus len tak čistého hcpunku a kus takého toho čistého hrania, no jedna radosť a ozaj gustiózne počúvanie je na svete. Naživo to fungovalo very smačne! Chlapci sa do toho ozaj husto opierali a opreli sa do toho aj pri nahrávaní a dúfam, že tento materiál raz vydajú aj na vinyle.

Skladby v tomto prípade tu nie sú len tak na parádu či len pre parádnu hudobnú stránku veci. Sú aj o niečom a to je len na radosť. Každý text akoby písal sám život. Nemám problém sa stotožniť so žiadnym z nich (snáď až na text skladby "Karma", v tomto som skôr väčší cynik). Texty sú skôr jasné a priame (pičuje sa tu normálne bez metafor) ako nejaké metaforické abstraktné introvertné depky.

Záverom snáď len, že táto nahrávka je ozaj rešpektuhodný začiatok a teším sa na dlhšie očakávanú vinylovú placku "Pod nechtom býva najväčšia tma" a prajem chlapcom nech im to takto maže aj naďalej.

fyasco.bandcamp.com
  1. rukynohydolámať
  2. Karma
  3. Maska
  4. Oko za oko
  5. Peňáze
  6. 155
  7. Fyasco
  8. Ovca
  9. Ticho
  10. Hippie

Táto recenzia už bola zobrazená 479 krát!
 Autor: Ondrej / ZINTAER
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+4+W
TEXT:


 #6992 drrrrrrro   napí­sal/a 12.09.2016 21:05:05
No s novou nahrávkou (čo som počul na bc) to mám podobne. Táto nahrávka nejako liezla sama lepšie do ucha. Ale asi tomu treba dať viac času.
 #6991 Wrbo   napí­sal/a 12.09.2016 20:25:15
Pre mňa je toto určite top 1 z nahrávok za minulý rok. Surový zvuk, neskutočne odbúchané bicie, fajné gitarové vyhrávky a pestrá basová linka. Tak isto aj živé prevedenie. Trochu ma mrzí, že nová nahrávka je oproti tejto trochu monotonna jazda. Ale chce to asi len viac napočúvať
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
24.02. 11:38
sludgehead: neviete niekto ci sa da kupit listok len na ten prvy den (streda)? >> (novinka)
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[0/0%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[0/0%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/33.33%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[0/0%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[0/0%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/66.67%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 3


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com