PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.11.2019 - 23.11.2019
Nö fest:
VOLE (CZ), ROST (Rakúsko), CTIB (CZ), LUTRA (SK), AHOJ (SK), IMCRIMINATE (SK), FAT (SK), ĎAS (SK), VLOČKA (SK)
aterparty: STRAPATÝ & DANISA, KVASO & SLUŠNÉ BABY SS

, Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


THE PUBLIC - NO GRAVE IS DEEP ENOUGH 12" (recenzia)
Heavy metal vomit party
Píše sa rok 1997-98? Ja, čoby 17 - 18 ročný pubertiak sa prvýkrát dostávam do kontaktu vďaka Sojovi a Janovi (Pružina zine) s kapelami the PUBLIC, MENTALLY PARASITES, NONCONFORMIST, CHROMATIC ABSURDITY, MŔTVA BUDOUCNOST, HEARTLINE, CUL DE SAC, TESTIMONY atď atď ... (ktoré sa pre mňa stali zásadnými, zlomovými, veľmi obľúbenými a prevádzajú ma v mojom hlukovom trýznení dodnes) Týmto sa pre mňa otvára úplne iný punkový svet, aký som dovtedy registroval, plný skvelej muziky, rozumných názorov, postojov a nových priateľstiev, z  ktorých 99% funguje dodnes.

Prešlo skoro 20 rokov, moja zbierka platní sa rozšírila, môj hudobný rozptyl taktiež, no obľúbené a nezabudnuteľné kapely z puberty v mojom srdci, hlave, ušiach ostali a mňa viac než milo a ÚPRIMNE (zdôrazňujem úprimne, pre všetkých mudrlantov, čo si myslia, že moje recenzie sú vykonštruovaná polopravda, neobjektívne báje a nadržiavanie tej či onej kapele, pozdravujem vás a prajem zdravie, lásku a mier) potešilo keď som ukladal ihlu na tento zbrusu nový jednostranný dvanásťpalec.

Takisto ako pri ostatných nahrávkach the PUBLIC, ktoré vyšli na vinyle, alebo na kazetách som vopred presvedčený o kvalite tejto nahrávky. Nikdy ma nesklamali a ich nahrávky sa pre mňa stali kultom. Od prvého kontaktu s nimi v roku 97-98 vďaka kazetovému demu "Greed" hltám a žeriem všetko, čo vydajú a pred každou nahrávkou presne viem čo od nich čakať. O ničom inom nie sú ani tieto 4 skladby (3 nové a cover od ich druhej kapely SUPERAPES). Do extrému dohnaný "crossover" plný zmien, emócií, bárzjakých štýlov, špekulantstiev, serepetičiek, rozjebávačiek, ktoré z tejto kapely robia autentickú podobu toho, čo si ja predstavujem pod pojmom "crossover" či "extrémny hardcore" (už vidím tie poučky punkovej polície, čo je crossover a extrem HC). Počúvam tú LP-čku asi piatykrát po sebe a popritom mám vždy nutkanie zavrieť oči. Tam vidím Giňa s gitarou proklatě vysoko s hrubým vokálom, vrieskajúceho Horáka, a neúnavne trieskajúce Ozóna. Akoby som si tú fotku odfotil do pamäti v roku 1998-99 v Trebišove, keď som ich prvýkrát videl naživo. Obyčajní chlapci, bez hocijakého predpísaného hardcore imidžu, čo prišli a všetkým to najebali rovno do gebúľ. Tak ako to každému natrú aj s touto LPčkou, ktorá tento 2016 rok na československej scéne odštartovala a mám pocit, že latku nasadila tak vysoko, že podliezať ju bude asi každý zaradom. Je mi úplne jedno, či si niekto bude hovoriť a písať, že je to neobjektívne, že zas len chválim a neviem čo všetko. Je mi to úprimne jedno, radosť a energia, ktorú mi táto platňa dáva ma povznesie nad každou pičovinou, ktorá ma nepriamo posúva do role rozprávkara a bájkara.

Čo sa týka obalu, klasika, minimalizmus jak hovado na čo som u the PUBLIC za tie roky zvyknutý, zachraňuje to nášivka a sieťotlač na B strane vinylu, budíš. Texty fajn ako vždy, pár riadkov, podstata vysvetlená, není o čom.

Platňa venovaná nedávno zosnulému Filipovi Fuchsovi. Maximálny rešpekt aj za to. Myslím, že je zbytočné plytvať ďalšími slovami. Recenzia na novú LP od the PUBLIC by si kľudne vystačila aj s jednou vetou: LEGENDA JE SPÄŤ A VŠETKÝM VÁM TO NAJEBE! Buďte zdraví.
  1. Nepriateľ ľudu
  2. Kosti
  3. Pach hliny
  4. 12 hodín (SUPERAPES cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 789 krát!
 Autor: disbeat161
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 0.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+L+B
TEXT:


 #6693 Wrbko   napísal/a 21.02.2016 12:08:40
Úplne skvelá doska, skvelý obal a zvuk. Trocha ma mrzí ten skromný booklet. Ale inak dávam 10 z 10
 #6677 erikajemoja   napísal/a 30.01.2016 23:30:14
este som to neočul ale už teraz súhlasím
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[262/91.93%]
Má!

[12/4.21%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.16%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 285

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...