PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


ILEGALITY - IN MONEY WE TRUST 12" (recenzia)
PHR
Neuveriteľné. Pamätám si, ako som rozbaľoval papierovú krabičku s novým albumom ILEGALITY. Krista a tomu už je osem rokov a ILEGALITY po toľkých rokoch prichádzajú s novou nahrávkou, ktorá vyšla výlučne len na vinyle. Za celú ich dlhú existenciu je to ich prvý asfalt, ak nepočítame jeden zásek na kompilačke "Slovenské vinyly nezomierajú". Skurvene dlhá doba, ale kapela sa nikdy nikam neponáhľala ani nepchala. Stále hrajú viac v zahraničí ako na Slovensku (v roku 2011 si stihli hodiť turné po Argentíne a Brazílii), ktovie prečo je tomu tak, ale poďme radšej k "In money we trust" - ako sa volá nová nahrávka. V prvom rade musím pochváliť obal, na ktorom sa niekto pekne namakal a ktorý korešponduje s názvom a ústrednou témou nového albumu. Podobne aj zadná časť aj s insertom, kde sú okrem prezlečených "mafiánov" aj texty s prekladmi. Božena ako krstný otec celej punkovej zločineckej organizácie pôsobí fakt autoritatívne. Dnešnou témou sú: prachy prachy prachy. Ale najprv o muzike. Aj s ceruzkami v ušiach a proti silnémy vetru by ste rozpoznali jasný rukopis tejto bandy, samozrejme ku ktorému neodmysliteľne patrí zafarbenie Boženových hlasiviek. Nadupané tempo bicích ženie ostatné nástroje náramne dopredu, sem tam nejaké sóličko (zaobišiel by som sa aj bez nich) alebo občasné zborové refrény. Ale sú tu aj nové nápady. Napríklad sa mi celkom sa mi pozdáva prelínanie spevov v "Som aký som". Najväčšou peckou je pre mňa znovunahrané "Ľudské zlo" aj s introm, kde sa panáčik Bush vykecáva o hrozbe iráckych zbraniach hromadného ničenia. Kukaj klip tu! Rýchly punk as fuck, ktorý sa hodí skôr do nejakého polorozpadnutého a zaprášeného squatu vo východnom Nemecku ako do nejakého profi rockového klubu s ochrankou a vysokým pódiom. No a texty: Celý svet sa točí okolo peňazí, každý je na predaj ("poďme sa predať" je dosť čudný pokrik), úspech sa neodpúšťa (ale to už bolo aj na predchádzajúcom albume), každodenný protest (aký?), všetko také až príliš všeobecné a vďaka tomu mi niektoré piesne splývajú do jednej. Samozrejme sú tu aj iné témy: "Som aký som a nikto nemá právo mi to vziať" - myslím si, že ak sa im to nepodarilo doteraz, tak už asi nikdy, či nie? Ale aj trochu pubertálne texty vyčarujúce úsmev v "Rnr star", "Punk z katalógu" alebo "Rock house", ktoré by som prenechal násťročným kapelám. Pri prvom vypočutí som si vravel, čo to do čerta je, ale po viacerých otočení na gramci to ako celok nepôsobí až tak detinsky aj keď sa staršie veci vedeli viac vryť do kože. Alebo stačí tie skladby preskočiť a dostaneš ILEGALITY, na aký si zvyknutý. Alebo ostať pri kazete "Všetci berú" a máš pokoj. Dovi v roku 2023!

papagajuvhlasatelrecords.bandcamp.com
  1. Veríme v peniaze
  2. Strata pamäti
  3. Som aký som
  4. Nikdo nemá dosť
  5. Každý deň
  6. Iba jeden z nás
  7. Ľudské zlo
  8. Outsider
  9. Rnr star
  10. Prosperita
  11. Punk z katalógu
  12. Pod kontrolou
  13. Rock house

Táto recenzia už bola zobrazená 312 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: S+E+V
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...