PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


ŽELEZNÁ KOLÓNA - MY SA TROSIEK NEBOJÍME .. CD (recenzia)
Bod zlomu
Celých sedem rokov čakala bratislavská kapela Železná kolóna na svoj debut a tu už máte na neho aj recenziu! Zabudnite na punkovú gitaru a spev, na ktorý ste boli doteraz zvyknutí z koncertov a predchadzajúcich live nahrávok. Tvrdšia gitara a oi! spev už od začiatku naznačujú, že nepojde o žiadnu suchotu. Po intre (národná hymna SR) sa na vás vyrúti už spomínaná "nová tvár" Železnej kolóny, ktorá sa mi páči viac, ako tá punková. Na 33 minútovom debute nájdete chytľavé a ľahko zapamätateľné anarcho texty: "No pasaran" alebo "Červenočierna výstraha". Alebo moje obľúbené "Žerme bohatých" a pomalšia, na rozpätí oi! a hard core "Politickí väzni" sa dosť podobajú na ďalšiu bratislavskú smečku s názvom Rozpor. Niet sa čomu čudovať, na tomto CD si ako zbory zahosťovali Datra a Banán z už vyššie spomímanej party. Nedá mi to nespomenúť, že v niektorých pasážach mi to až pripomína Krátky proces ("Slobodná spoločnosť) alebo nebodaj českú operačku (najmä v skladbe "Červenočierna výstraha" v prechode z intra do skladby). Snaď tam niekde nehosťuje aj Rasťo Rogel :) (pozn. Adrik: pre pomalšie zmýšľajúcich, to bol vtip) Najviac textovo zdatná sa mi zdá skladba s číslom 9 - "Kurvy". Skladba nepojednáva o klasických kurvách, ktoré stoja na ulici, ale o domácom násilí, o ktorom si myslím, že sa nespieva skoro vôbec, ale čo je asi najhoršie, že sa s ním nič nerobí. Asi jediná skladba, ktorá sa mi na tomto CD nepáči je "Keď sme ...". Neviem nejako mi do toho všetkého vôbec nesadla, ani textovo ani hudobne. Musím pochváliť pekne spravený hrubý booklet, obsahujúci komplet všetky texty (okrem songu "Kurvy"), dokonca preložené do angličtiny a maďarčiny. Booklet taktiež obsahuje komentár k jednotlivým skladbám. Fakt kvalitná práca. CD vyšlo symbolicky 1. mája v slovenskom Nakladateľstve bod zlomu. CD sa dá dostať vo väčšine distier na Slovensku za symbolickú cenu 98,- SK alebo 80,- KČ! Touto cenou dostal tento debut prívlastok "najlacnejšie lisované CD v Česko-Slovensku", takže dúfam, že aspoň polovica u ľudí, ktorí si prečítali túto recku ho už nemá v počítači stiahnutý, ale si tento nosič kúpi! Už len dodám, že skladby z tohto albumu si možete vypočut v jukeboxe alebo na myspace. No pasaran!

01 Za boha, za národ
02 Spravodlivosť
03 No pasaran
04 Solidarita
05 Slobodná spoločnosť
06 Červenočierna výstraha
07 Žerme bohatých
08 Priateľstvo
09 Kurvy
10 Čierny blok
11 Keď sme ...
12 Politickí väzni


Táto recenzia už bola zobrazená 1207 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.75

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: V+W+C
TEXT:


 #140 Almir   napísal/a 23.05.2008 10:48:00
Kupujte, kupujte, kupujte stoji to zato...
 #139 DP   napísal/a 22.05.2008 15:26:00
sak jasne ze su dobry, kto ich nevidel na zivo tak ani zomriet nemoze hehe, a to je otrava zit vecne, takze rychlo ked budu hrat treba ist na koncert a tancovat, spievat, bavit sa. Album paradny, snad najlepsi zvuk na slovensku. Paradne texty, jednoduche spevave, nie o srackach ako sme zviknuty.Hudba tiez dobra.CD si urcite treba kupit.Sledujte zeleznakolona.priamaakcia.sk tam bude info ak bude koncert.
 #151 Noone   napísal/a 17.03.2008 17:21:00
Je to určite najlepšia slovenska kapela čo sa neda povedať o šetkych tych punk 77 sračkach ktore amju trvanie asi tak 5 minut a nikdy nič nove nepriniesli ani neprinesu..fuck the nazis..No passaran!!!
 #150 Mimo   napísal/a 09.01.2008 18:52:00
Co sa vam na tom paci:D SAK TO JE JEDEN OTRAS :D do pice ...kokotina...vidno ze to je za 70sk ci za kolko:D len tak dalej:D
 #149 PhoeniXnr   napísal/a 12.11.2007 19:20:00
FAKT PECKA!
 #148 MarekNr   napísal/a 12.11.2007 19:18:00
Zmyselne texty aj hudba a vyborny zvuk
 #147 MarekNr   napísal/a 12.11.2007 19:16:00
!boa sak su DOBRY!
 #146 rdblck   napísal/a 29.07.2007 20:09:00
supa jak svet myslim ze shupo tam vniesol poriadny vietor v dobrom zmysle slova
 #145 Dr.Pako   napísal/a 11.06.2007 23:10:00
Su to kokoti ale fakt vyborny :D kupujte a pocuvajte...
 #144 marylin   napísal/a 11.06.2007 15:00:00
CD fakt stoji za to Co sa tyka skladby Kurvy, pocuvam ju stale dokola,konecne niekto nacal aj taku haklivu az tabu temu mnohych rodin!!! A pesnicka Ked sme ma na albume neoslovila ale na koncrte bola prijemnym odlahcenim Vrelo odporucam, radost pocuvat
 #143 AdRik   napísal/a 30.05.2007 01:59:27
deedee: Ved sa to da normalne objednat v distre ..
 #142 tabak to deedee   napísal/a 27.05.2007 23:54:00
Tak si objednaj bud cez hiraxa alebo adrika, alebo prid do kosic a mas to bez postvneho alebo ked tu mas znameho tak ti to kupim a dam to tomu tvojmu znamememu a on ti to da...
 #141 deedee   napísal/a 26.05.2007 23:47:00
pezinku nepredavaju:/
 #138 bastardxx   napísal/a 22.05.2007 10:34:00
dobry sa chalani! Hlavne si treba precitat booklet. Su tam zaujimave veci a nazory
 #137 riso to tabak   napísal/a 21.05.2007 23:41:00
fakt je to take super? mno ok idem to stiahnut :D
 #136 Tabak   napísal/a 21.05.2007 14:33:00
Zdravim. Toto cd je uzasne po vsetkych strankach. Booklet je perfektny po grafickej aj obsahovej strane, no a cd samotne je proste parada. Perfektny spev, vokaly, hudba a texty. Odporucam kupit a dufam ze si toto cd nikto nebude stahovat a ani ho davat na stahovanie,pretoze kapela sa dost nedrela na nom a dala ho takmer zadarmo do predaja.
 #135 HaRi   napísal/a 21.05.2007 13:19:00
Super cd, takmer zadara... Ked sme... je jedna z najlepsi songov na albume
 #134 Marián   napísal/a 20.05.2007 17:35:00
...heh...kolko )ludí sa z tejto kapelu istú dobu smialo . Myslím, ze najlepsie CD, aké na Slovensku vyslo za posledny rok a možno aj dva. Vyborná muzika, zaujímave texty a komentáre. A presne tak...o myslinke v skladbe "Kurvy" treba hovorit viac...ako aj o inom násilí pachanom na ženách
 #132 jardo161   napísal/a 20.05.2007 03:15:00
fajnovy booklet paani..za tu cenu dpc nekup to..!
 #133 glg   napísal/a 20.05.2007 03:15:00
ste sa zlaznili?vacsiu kokotinu som nepocul naozaj...plus by si mali presne urcit politicku orientaciu v hlave,mi to pride raz tak raz inak..muzika sracka detto...:)
 #131 kuboMA   napísal/a 19.05.2007 16:39:00
cd je velmi podarene veru..najviac ma chitila pesnicka kurvy .hudobne ale aj textovo.supe rje to len tak dalej veru
 #130 Dudleif   napísal/a 19.05.2007 11:25:00
ZK je proste vymakana kapela... ;) A tie intra sa skvele hodia k pesnickam...
 #129 dRakoR   napísal/a 19.05.2007 11:07:00
S prirovnanim k OA suhlasim, Kratky proces som nepocul ani nepamatam . Inak je to CD super, aj ked textovo trosku cliche(alebo ako sa to pise:)). Vsetko vsak splnilo svoj ucel a fakt sa podarilo! Toto CD, dufam postavilo latku ktoru sa kazda kapela bude snazit preskocit a to nie len cenovo ale aj kvalitou a keby sa to podarilo aspon niektorej, bolo by to super. Kolona, len tak dalej, super praca!!!
 #128 denes   napísal/a 19.05.2007 09:33:00
osobne to cd povazujem v ramci zanru za cz/sk spicku...
 #127 AdRik www.punkgen.sk  napísal/a 19.05.2007 02:08:33
Tak a som zvedavý na názory!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...