PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


HEIDEROOSJES - CHAPTER EIGHT, THE GOLDEN STATE CD (recenzia)
U-Sonic
Heideroosjes sú vo svojej krajine, teda v Holandsku skutočným fenoménom. Prirovnal by som to asi k Beatsteaks v Nemecku, len s tým rozdielom, že chalani neboli úspešní hneď a majú za sebou oveľa oveľa viac :-). Kapela nie je na holandskej punkovej scéne žiaden nováčik, 9 albumov, k tomu 18 rokov hrania a viac ako 1500 odohratých koncertov si už určite zaslúži rešpekt, preto trošku zamrzí, že u nás sú vlastne jedna veľká neznáma. Posledný album, ktorý som od nich počul, nebol žiadna novinka. Slo o album „Fast forward“ z roku 2001, a aj napriek všetkej mojej snahe sa mi ich ďalší radový album „Sinema“ nepodarilo zadovážiť. Tak čo nás teda na novom albume čaká a neminie? Heideroosjes ostali verní rečovej štruktúre svojich predchádzajúcich albumov, čo značí asi toľko, že 70% albumu je naspievaných anglicky a zvyšných 30% v rodnej holandčine. Ide o 15 piesní s celkovou minutážou okolo 45 minút. Muzika je proste výborná. Kto má chuť na poctivý klasický punkrock, určite nebude sklamaný, veď nakoniec človek to pocíti už pri úvodnej vypaľovačke "What if...". Výborné texty ("My funeral") a chytľavé refrény ("Lekker Belankrijk") si vás určite získajú už po prvých minútach počúvania. A samozrejme, nebol by to punk, keby nezabŕdol aj do politiky ( "All Your Govenment Does") či smerom k omamným látkam ("Any Drug will do"). Veľmi oživujúce sú aj efektné vsuvky v jednotlivých songoch v podobe iných nástrojov či podmazových komentárov speváka. Celkovo hodnotím album ako veľmi dobrý. Dáva nám to, na čo sme u Heideroosjes zvyknutí. Žiadne extrémne posuny a popravde vôbec to nie je na škodu, veď načo meniť niečo, čo je dobré :-)
PS: Dalšou silnou stránkou kapely sú živé vystúpenia. O atmosfére, ktorú dokážu vytvoriť, kolujú legendy, takže odporúčam zhliadnuť!

01 What if...
02 My Funeral
03 Lekker Belangrijk
04 Homesick for a Place that Does not Exist
05 Buckle up!
06 I don't wanna Wake Up
07 Ik zie je Later
08 All Your Govenment Does
09 Forgotten Continent
10 Ik ben niet Bang
11 Embrace & Destroy
12 Any Drug will do
13 Primeur! Terreur!
14 Cash is King
15 Shout Out for Freedom


Táto recenzia už bola zobrazená 518 krát!
 Autor: gitas
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+E+W
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...