PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 19.7.2019 - 20.7.2019
Opičí bál:
piatok: ROST (Rakúsko), PLEŠATÁ ZPĚVAČKA (CZ), MACGYVER (CZ), NO GOD RHETORIC (CZ), COURO (SK), DÁŠA FON FĽAŠA (SK)
sobota: BLACKMAIL (Maďarsko), ZATRATA (Poľsko), COFFIN VARNISH (CZ), SYSTEMIC DAMAGE (SK), HUMAN HUMMUS (SK), RANA (SK), BRMBOLCE (SK)

Martin, SIM


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

LUCIFER EFEKT - MY (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
A POINT OF PROTEST, DIMITAR, GATTACA, INDOCTRINATE, LAKKA, MERMOMOC, ORIENT, LUTKA LASKIER, TIGERWIZARD (12 - 13.7.2019, Brno)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
MARASTIC BLUES, ROZRUCH!, NASTY PACK (29.5.2019, Lesonice, Soya haus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosphere #3 + #4 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











HEIDEROOSJES - CHAPTER EIGHT, THE GOLDEN STATE CD (recenzia)
U-Sonic
Heideroosjes sú vo svojej krajine, teda v Holandsku skutočným fenoménom. Prirovnal by som to asi k Beatsteaks v Nemecku, len s tým rozdielom, že chalani neboli úspešní hneď a majú za sebou oveľa oveľa viac :-). Kapela nie je na holandskej punkovej scéne žiaden nováčik, 9 albumov, k tomu 18 rokov hrania a viac ako 1500 odohratých koncertov si už určite zaslúži rešpekt, preto trošku zamrzí, že u nás sú vlastne jedna veľká neznáma. Posledný album, ktorý som od nich počul, nebol žiadna novinka. Slo o album „Fast forward“ z roku 2001, a aj napriek všetkej mojej snahe sa mi ich ďalší radový album „Sinema“ nepodarilo zadovážiť. Tak čo nás teda na novom albume čaká a neminie? Heideroosjes ostali verní rečovej štruktúre svojich predchádzajúcich albumov, čo značí asi toľko, že 70% albumu je naspievaných anglicky a zvyšných 30% v rodnej holandčine. Ide o 15 piesní s celkovou minutážou okolo 45 minút. Muzika je proste výborná. Kto má chuť na poctivý klasický punkrock, určite nebude sklamaný, veď nakoniec človek to pocíti už pri úvodnej vypaľovačke "What if...". Výborné texty ("My funeral") a chytľavé refrény ("Lekker Belankrijk") si vás určite získajú už po prvých minútach počúvania. A samozrejme, nebol by to punk, keby nezabŕdol aj do politiky ( "All Your Govenment Does") či smerom k omamným látkam ("Any Drug will do"). Veľmi oživujúce sú aj efektné vsuvky v jednotlivých songoch v podobe iných nástrojov či podmazových komentárov speváka. Celkovo hodnotím album ako veľmi dobrý. Dáva nám to, na čo sme u Heideroosjes zvyknutí. Žiadne extrémne posuny a popravde vôbec to nie je na škodu, veď načo meniť niečo, čo je dobré :-)
PS: Dalšou silnou stránkou kapely sú živé vystúpenia. O atmosfére, ktorú dokážu vytvoriť, kolujú legendy, takže odporúčam zhliadnuť!

01 What if...
02 My Funeral
03 Lekker Belangrijk
04 Homesick for a Place that Does not Exist
05 Buckle up!
06 I don't wanna Wake Up
07 Ik zie je Later
08 All Your Govenment Does
09 Forgotten Continent
10 Ik ben niet Bang
11 Embrace & Destroy
12 Any Drug will do
13 Primeur! Terreur!
14 Cash is King
15 Shout Out for Freedom


Táto recenzia už bola zobrazená 506 krát!
 Autor: gitas
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+D+K
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.07. 13:43
Mišo Štich: Zaujímavý rozhov .. >> Biosphere #1 + #2 / 2001 (archív zinov)
12.07. 10:00
axc: https://www.yout >> (guestbook)
11.07. 07:42
AxC: https://www.yout >> (guestbook)
30.06. 21:39
Mišo Štich: Wow, toto že sa .. >> Info zine #1 / 1997 (archív zinov)
21.06. 16:16
fog: report jak lusk. .. >> 18.4.2019 -273.15 + VOLE (Slovensko (cestopis)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[254/92.7%]
Má!

[11/4.01%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.73%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/2.55%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 274

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...