PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


THE AFTERNOON GENTLEMEN 12" (recenzia)
Dead heroes
The AFTERNOON GENTLEMEN si za posledné roky vydobyli celkom slušné meno a ak sa to dá aj takto nazvať, dajme tomu pozíciu. V pamäti mi utkvel ich set na OEF 2010, kedy ma ako prvá kapela sobotného rána rozkrájali na kocky. Odvtedy ich sledujem a nespúšťam z nich očí. A oni sekajú dobrú nahrávku za nahrávkou. Konečne sme sa dožili plnohodnotného veľkého samostatného LP, ak nerátame kompilačku "Pissedography". Vydaná v kooperácii dvoch labelov, zabalená v peknom designe (labely na platni sú úplne geniálne) a pomenovaná jednoducho ako kapela.

Lepšie svoje prvé plnohodnotné bábo ani pomenovať nemohli. Úplne to vystihli. Nielen názvom, ale muzikou. Toto je proste TAG v plnej forme a so svojou krásnou strihnutou muzikou. Dosekané, ukričané a nabrechané skladby, ktoré ťa hockedy prekvapia a explodujú ti pod rukami v epileptický záchvat. Strih sem, strih tam. Vedia hrať masívne a ťažko, vedia sa odtrhnúť od reťaze a besnieť hlava nehlava, vedia kam ich hudobný výpad udrie najbližšie. Či to bude facka po spánku, päsť po temene alebo zákerná kopačka do vajec. Tak funguje táto kapela. Nevieš, čo z nej vypadne, ale oni hej a môžeš si byť istý, že to bude mať kurevské gule a energiu. Plochý, ale rezavý a  chraplavý sound perfektne doplňuje túto chaotickú zmesku 16 songov, ktoré ťa v priebehu pár minút intenzívne prepláchnu a zobudíš sa vyklepaný na koberci. Proste solídna grindcore/power-violencová masáž. Bez nutnosti riešiť niečo iné, ako bohapustý rozjeb.

Myslím, že túto kapelu zachytilo už viacero ľudí. Po krátkometrážnych zárezoch a spomínanej kompilačke je ťažké na nich nenaraziť. Obzvlásť, ak človeka baví rýchla a agresívna muzika. A ešte taká, ktorá ma svoj ksicht. Títo angláni ho rozhodne majú. Ich posledný album je zachytenie ich nekompromisnej a zaujímavej energie. A muziky. Ak ešte od TAG nemáš nič na poličke, rozhodne skoč po tomto.

theafternoongentlemen.bandcamp.com
  1. The Outsider
  2. Down And Out
  3. Swirl Night
  4. Pog Till You Drop
  5. War On The Poor
  6. Too Late
  7. Bottling Up
  8. Till The End
  9. Lidney
  10. Grindcorpse
  11. The Monster
  12. Grind Is Music
  13. Drain The Dregs
  14. Shut Up
  15. Booglechrist
  16. Children Of The Grain

Táto recenzia už bola zobrazená 392 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+I+U
TEXT:


 #6520 Mx   napí­sal/a 29.09.2015 11:28:47
Totok je velký šmak!
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com