PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


MÖBIUS - THE MAGIC OF MACABRE 12" (recenzia)
Analog freaks
Kvalitných pomalých kapiel je v našich močiaroch pomenej. A pomalých mám na mysli fakt pomalých. Konkrétne sludge. Stojaté bahno to ale úplne nie je. MÖBIUS sú najlepším príkladom. Hrajú kvalitne, pomaly, ale čo je v  tomto prípade podstatné, aj atmosfericky. Tak menej psychadelic, za to však viac temne. A bez vokálu, keď tak náhodou pre info. Ich set na tohtoročnom Ffude bol jeden z top momentov celého festu u mňa. Vyfasovať ich LP na recenziu je ako doživotný darčekový poukaz na morfium. Díky, boss.

Chalani si to vydali v kooperácii sami skrz svoj Analog freaks. Platňa samo osebe so všetkým je jednoducho krásna. Krásny cover a inlay v gatefolde, spravený sieťotlačou. Krvavo červená kombinovaná s čiernou. Asfalt detto červený. Transparentný s krvavým čiernym striekancom. Celkovo na pohľad je to celé proste delikátne. Vypadá dobre, designovo tip-top, má to koncept a je to premyslené. Na jednu stranu sa zmestil jeden song s outrom, druhá pojala songy dva. Ihla berie červené drážky za svoje a vzduch zahustne.

Začína sa temným kvílením, echom, občasnými údermi. Atmosféra nahrávky začína byť zlovestná a ponurá. Pomaly sa to rozbieha, aj keď na toto tempo je to silné slovo. Začne sa to valiť. Niesť. Unášať. Pomaly sa vnáraš do feelingu nahrávky a ona si ide a točí sa a ty sa strácaš. A strácaš. Vypustíš sa a necháš sa pohltiť. V izbe je šero, bodové svetlo a tvoja skúrená hlava. Ako sa točí kotúč, točíš sa aj ty. Už ani nevieš, koľký krát idú ten zlovestný, mohutný riff, ale môže to hrať aj dokola. Zmenia sa aranže, nástroje, beštia za tvojím chrbtom na chvíľu transformuje a ovinie ťa inými chápadlami. Pukne to a uvedomíš sa. Treba prehodiť stranu. Druhá polka na teba zaútočí agresívnym riffom z prvej ruky, zem sa otvára a  prepadáš sa naspäť. Škoda, že nedokážem prehodiť strany za stotinu sekundy, to napojenie by vraždilo. Riffuje sa, zapnú sa efektíky a trip pokračuje. Muzika pekne plynie, vie kedy spomaliť a ponaťahovať ťa. Kedy zhustiť a  trhať ti dušu. Nepýta sa na tvoj čas. Len ťa pomaly sťahuje a pohlcuje. Je to odídené, unáša ma to preč a vrátiš sa, až doznie posledný tón. Presne to je to, prečo túto muziku tak môžem. "The magic of macabre" je ukážkovým príkladom, ako robiť takéto nahrávky. Je som si tam našiel všetko, čo mi treba.

Neospevujem darovaného koňa. Bandcamp som popočúval hneď, ako to bolo vonka a po tejto LP som predtým už pokukoval. Našla si ma proste skorej a kúsok inak. Podstata je ale inde. MÖBIUS nahrali jeden popiči album. Zabalili do perfektného balenia. Je to luxus pre uši aj oči. Podobných projektov je tu málo, no o to som viac nadšený, že výsledok môže vypadať aj takto. Rád pomalé bpm? Rád kvalitné slovenské kapely? Rád muziku na vinyle? Ak si aspoň na jednu otázku odpovedal áno, toto je album pre teba.

mobiusdoom.bandcamp.com
  1. Eternal weeping in agonies
  2. On the edge of tartarus
  3. The rite of the unholy hunt
  4. All who drink from the abyss experience complete oblivion

Táto recenzia už bola zobrazená 557 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: S+5+I
TEXT:


 #6502 minothrasher   napísal/a 28.08.2015 00:52:32
Pre mňa zatiaľ album roka Super recka všetko podstatné bolo povedané
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...