PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


ALEA IACTA EST / RAGEOUS INTENT 7" (recenzia)
Sekac records
Tie dve kapely sa dali dokopy vidieť na koncerte v Žiari v apríli tohto roku. Majú už nejakú spoločnú históriu a vonka malé splitko. To mi chalani podarovali, keď som s nimi trávil koncertný víkend po boku SxOxTxEx v máji. Reporty na všetky akcie sú na punkgene. Splitko si chalani vydali sami pod značkou Sekac records. Pozrieme sa teda darovanému asfaltu na zúbok.

Vyfasoval som limitku, pekný zeleno-čierny žíhaný kotúčik. Dvojstránka s  kresleným na jednej a kolážovým obalom na druhej strane, vnútri pekne zopnuté texty a info o vydaní. Na slovenskú stranu sa zmestilo sedem kúskov, čo hovorí o ich dĺžke. Grindcorové nápeky, ktoré idú priamo a nekompromisne svojou vyhladzovacou cestou, presne tak, ako týchto Galanťanov poznáme. Ich strana presne zachycuje ich tvorbu: je rýchla, agresívna a priamočiara! Zhustené gitary, po trieskačku sa nejde nikdy ďaleko a Atillove uškriekané vokály to celé tmelia do zhmotneného bordelu. Songy sa prestriedajú rýchlo a strana preletí ako nič. AIE v plnej forme.

RAGEOS INTENT je úplne vhodná voľba. Sú štýlovo dosť príbuzní, tiež sa s  tým moc neserú a hrajú vo vysokých otáčkach, primitívne v dobrom slova zmysle. Idú v podstate až na koreň celého tohto bordelu a nejak si nerobia hlavu s ničím iným, ako devastačným potenciálom. Troška pokrivkávajú so zvukom. Celkovo je taký, nazvime to typický, zvuk pre španielske kapely. Je menej prehľadný a troška viacej zahuhlaný. Ale materiál odsýpa a je živočíšny. Podarilo sa im na svoju polku vtesnať päť násypov, ktoré šlapú od prvej do poslednej sekundy a ich strana ubehne takisto rýchlo.

Dve strany. Dvakrát grindcore. Slovensko verzus Španielsko. 7 ku 5. Máš rád rýchle nášlapy? Splitká, ktoré sa cez tvoju hlavu preženú ako rýchlovlak? Tak si splaš toto!

aleaiactaest.bandcamp.com
https://rageousintent.bandcamp.com target=_blank>rageousintent.bandcamp.com

  1. ALEA IACTA EST - Sebek
  2. ALEA IACTA EST - Véres játék
  3. ALEA IACTA EST - Szociofóbia
  4. ALEA IACTA EST - Felélve
  5. ALEA IACTA EST - Bizonytalan
  6. ALEA IACTA EST - Falak
  7. ALEA IACTA EST - Kiszáradt igazság
  1. RAGEOUS INTENT - Todo o nada
  2. RAGEOUS INTENT - Retercida inteligencia
  3. RAGEOUS INTENT - Antieco
  4. RAGEOUS INTENT - Vuestras regias
  5. RAGEOUS INTENT - Hipócritas

Táto recenzia už bola zobrazená 311 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: V+V+W
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/92.55%]
Má!

[11/3.9%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.71%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[8/2.84%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 282

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...