PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.11.2019 - 23.11.2019
Nö fest:
VOLE (CZ), ROST (Rakúsko), CTIB (CZ), LUTRA (SK), AHOJ (SK), IMCRIMINATE (SK), FAT (SK), ĎAS (SK), VLOČKA (SK)
aterparty: STRAPATÝ & DANISA, KVASO & SLUŠNÉ BABY SS

, Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


LEBAKKO - ELÄVIEN KUOLLEIDEN YÖ 12" (recenzia)
PML records
Oh áno... V názve platne a v názve úvodnej pesničky vyskloňované nám všetkým asi najznámejšie fínske slovíčko kuolla či kuolema značí, že na platni bude asi Fínsko jak cyp. Hehe. No, obal príliš veľkú temnotu nesľubuje a úvodné zvuky derúce sa z drážok to už len potvrdzujú a naznačujú, že táto nahrávka sa bude niesť skôr v rock and rollovejšom duchu, ale takom tom špinavom - pankovom. Jak ináč... Tento kúsok som obdržal chvíľku pred odchodom z  garáží, o ktorých by tu mal byť niekde report, s odporučením, že nech si to pustím, že by sa mi to mohlo páčiť, že sú to machri z Fínska, ktorí si už v našich končinách nestihli strihnúť možné turné. Škoda! Obal dosky by si mal vidieť kdesi v hornom rohu tejto recenzie, takže si o tom pomysli čo chceš. Ja sa neviem zbaviť dojmu, že sú v tej kresbe ponaznačované známe xichty ako Cobain, Dead z MAYHEM, Harrison alebo Lennon z BEATLES atď., ale nejako nemôžem prísť na to, že za akým účelom, alebo proste o čo ide na tom obale. To, čo už v hornom rohu neuvidíš, je vnútorný obal, ktorý je poriešený jednoducho: fotky, texty, preklady a nejaké popisky. Ale k  muzike: Je to špinavé... špinavé, špinavé, špinavé jak len melodický punk môže byť. Dobre, možno nie až tak špinavé, že by to smrdelo hovnom, ale naozaj tam počuť tú garáž a muzikantské zručnosti, z ktorých počuť, že radosť z hrania je silnejšia ako radosť z nejakej vycibrenej techniky. Hlavne ak ide o basové party, často na mňa pôsobia dojmom, že basák počul tie pesničky pred nahrávaním maximálne tak raz a tu a tam mu vypadne, že čo za tóny to majú byť v refréne alebo niekde, kde by sa zišlo nastúpiť správne. Neviem, či je to zámer, ale mne sa to páči. Velmi páči. Ďalšia vec, ktorá je na tej nahrávke super, sú vokály, teda hlavne tie spoločné, pretože aj keď je hlavný vokál dobrý, nie je nijak zvláštny. Tie spoločné sú falošne. Hehe. Niekedy to znie, akoby ich nevládali vytiahnuť. A zasa to znie super, pretože je počuť, že títo maníci sa na nič nehrajú a majú totálne v piči, či to znie falošne alebo nie, pretože vedia, že najdôležitejšie na tom všetkom je to srdiečko a tak... Ha. Keď si človek pri počúvaní neprezerá texty, pôsobí tá muzika celkom povzbudivo, možno aj celkom veselo, ale keď už sa na tie texty mrkneš, tak to všetko dostane ďalší rozmer. Skús si predstaviť o čom asi môže byť taká "Haluun ampuu päähäni reiän" ("Chcem si vystreliť dieru do hlavy"). Vlastne celý album sa volá "Noc ožitých mŕtvol". Tejto kapele sa to všetko dá (dalo) veriť. Inak, čakaj väčšinou stredne rýchle tempo, riffy vedené viac basou než gitarou a rýchly tok slov. Škoda, že sú už nejaký ten mesiac mŕtvi. Snáď to niektorí z nich rozbehnú podobne dobre v iných bandách.

lebakko.bandcamp.com
  1. Elävien kuolleiden yö + Elää ja kuolla LPR:ssa
  2. Haluun ampuu päähäni reiän
  3. Laulu yleisönosaston narisijoille
  4. Minun horisonttini
  5. Betonimetsä
  6. Olen vapaa
  7. Sisältäni loukon löysin
  8. Elämä on mysteeri

Táto recenzia už bola zobrazená 312 krát!
 Autor: Denis
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: K+J+W
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...