PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


CHAOTIC END – IN FRONT OF PARANOIA 12" (recenzia)
Skuld releases
Akože ďalší, akože temný, akože emotívny, akože crust? Podľa obalu by som niečo také tipoval. Nočný les, vrany, sovy a samozrejme vlci. To je však predná strana obalu. Zadná strana už predsa len viac napovie, o čo na tomto vinyle pôjde. No to som vedel už vopred, takže zbytočne tu nemusím frajeriť. Bandcamp im funguje. Znalci však už dávno vedia, že ak sa u kapiel z juhovýchodnej Európy objaví čiernobiela grafika, font písma využívaný v punku alebo cruste, nebodaj niečo s keltskými alebo pohanskými motívmi, tam to bude silno zaváňať odkazom veľkých AMEBIX. A tu to všetko máme navyše v klinovom písme, či v gréckej abecede, či ako tú alfabetu nazývajú. Ešteže sme hneď z fleku vyhodili solúnskych bratov z nášho územia aj s ich slovanskou alternatívou. Zúfať však netreba, všetko je preložené do angličtiny. Neviem, či tak bolo aj v originálnom vydaní pred dvadsiatimidvomi rokmi na Wipe out records (áno, takmer tak stará táto nahrávka je), Skuld však pri svojej ďalšej archeologickej činnosti iba potvrdzujú svoj vysoký štandard s plagátom a digitálnym kódom ako bonusmi. Všetko vyššie uvedené CHAOTIC END samozrejme spĺňajú a svoju inšpiráciu jednoznačne potvrdili. Dokonale by zapadli aj na inak výbornú kompiláciu AMEBIX Balkans. Tá však vyšla len pred dvomi či tromi rokmi. Podobné kapely už aj v tom období výrazne koketovali s metalom, no to nie je prípad tejto gréckej trojice. Jedná sa o dosť priamy a tvrdý crust/punk, vracajúci sa ku koreňom tohto štýlu, no so zvukom 90-tych rokov. Neviem, či navštívili drahé štúdio, alebo je to v Grécku normálka, no tá kvalita trochu uberá z chladnej a primitívnej atmosféry. Tú o to viac vyvažujú svojou muzikou. Rázna s ničím sa nepárajúca gitara, kvalitné bicie a nadpriemerný basgitarista. Zaujímavosťou je, že kým na strane A predvádzajú klasický AMEBIX worship, B stranu berú o dosť viac priamo a rýchlejšie, možno viac tam cítiť ANTISECT. Tri dlhšie a zložitejšie veci na áčku s chladnejšou atmosférou, ktorá im podľa mňa viac sedí. Oproti tomu šesť hrubých, rýchlejších hard-punkových songov, kde mi to miestami pripomínalo až nejaký tradičný slovenský pogo/street/OI či aký pank, ktorý som sa snažil vždy obchádzať. Textami ma našťastie z tohto omylu rýchlo vytiahli. Síce len anglické preklady, no majú svoju kvalitu a povedať, že dotvárajú celý krastový kolorit, by bolo dosť málo. Čo to som si o CHAOTIC END aj vygúglil, keďže som doteraz vedel o nich veľký trt a zistil som, že okrem tejto dosky majú na svojom konte len dve kazety. Po rozpade jeden člen pokračoval predsa už v známejších HIBERNATION. Tým už Skuld nejaké tie nahrávky vydali, tak možno aj toto zaúradovalo pri znovuvydaní tejto platne. No videl som aj nejaké fotky z  vlaňajšieho jesenného comebacku. Či však išlo len o jednorázovku alebo niečo viac, to neviem. Táto platňa je len pre fanúšikov, nič trendové. A gréčtina je v pohode jazyk!

ruinnationrecords.bandcamp.com/album/in-front-of-paranoia
  1. Wrecked soul
  2. Nothing real
  3. In front of paranoia
  4. The period of decay
  5. The rouffian´s hymn
  6. Bastards will pay
  7. We live in darkness
  8. Trampcore
  9. Darkness and solitude

Táto recenzia už bola zobrazená 303 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: G+J+W
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)


ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com