PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | COLLOSSEUM | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 22.8.2020

SYSTEMIC DAMAGE (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), HAKES (SK), SANGRE DE IDIOTAS (SK)

Žilina, Smer klub 77

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

B.I.T.CH. #2
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
HURK, NAZI TAMPONS, LIDSKÉ ZDROJE (4.8.2020, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad, garáže)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CHIENS - Trendy junky 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


DISCARD - DEATH FROM ABOVE 7" (recenzia)
Insane society
Barvák kúpil Åkemu pivovar a ako vďaku získal právo vydať reedície singlov kapelám, v ktorých so svojim fotrovským pupkom "zavadzal". "Death from above" od DISCARD je druhým singlom z encyklopedickej trilógie potulkami švédskou históriou. PROTES BENGT je už vraj vypredaný a MOB 47 sa ešte len chystá. Šľahačkou k tejto trilógii bude limitovaný box obsahujúci všetky tri dosky na farebných vinyloch, ale poďme pekne poporiadku. Pri obale by sa dalo napísať, nechváľ deň pred večerou. Vyrezávaný čierny obal ozdobený striebornou ručnou sieťotlačou (rovnaký ako na split 7" CROW / SYIH) vyzerá fantasticky, všetko čierne ešte viac, no to je všetko, čo dostanete k platni. Žiaden insert, žiadne texty, fotky, nič. Niekedy by sa to dodržovanie pôvodných obalov, kedy sa o nejaké prílohy nikto veľmi nestaral, malo vynechávať a pustiť trochu uzdu fantázii. Čo napísať o kapele, ktorá toho zas až tak veľa nevydala; dve demá (neskôr prevydané ako split s CENSUR, kde vrzal aj Åke a NYX NEGATIV) a z nich pozbierané skladby vydané na samostatnom 7" a LP, a pritom tak ako DISCHARGE ovplyvnili mnoho nielen škandinávskych kapiel. A ak nie, tak má minimálne kadekto ich nášivku alebo triko. "Death from above" obsahuje šesť skladieb verne kopírujúcich až vykradájucich DISCHARGE v ich rannom období, ale sem tam počuť aj jemné linky od MOB 47, takže pekný a rýchly dbeat mangel. Hlavné špinavý mangel. Jednoduché riffy s ostrou gitarou (ešte bez efektu kuchynských spotrebičov), sem tam krátkym sóličkom a tuctaratá bicími, ktoré sa tridsať rokov snaží kopírovať každá druhá kapela, ale toto originál. Alebo aspoň originál z druhej, nie stopäťdesiatej ruky.

insanesociety.net/eshop
  1. Death from above
  2. Condemned to oppression
  3. Survive
  4. Death race
  5. Blistering light
  6. Sounds of war

Táto recenzia už bola zobrazená 355 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+P+N
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

Bieloruský update

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
29.07. 17:16
Ctib: Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatře .. >> (novinka)
23.07. 22:05
fog: ten internal rot nie je taky dosekany, mozno ani tak napadity, ale intenzita tej nahravky je nezastavitelna a to ma bavi. strasne natrepane to je tiez. na hranu. chiens maju ale rozhodne pestrejsi ruk .. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
23.07. 21:48
Skulda: Nejlepší grindcore deska za poslední dobu. Pro mě výrazně výše než Internal Rot. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
14.07. 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[3/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[2/13.33%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[4/26.67%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/13.33%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/6.67%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/13.33%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[1/6.67%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 15


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com