PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


FEAR OF EXTINCTION / FINAL SLUM WAR / KRUGER / DISKOBRA 12" (recenzia)
Phobia records
A pokračujeme v crustovej telenovele. V tejto časti si vezme chudobný brazílsky statkár Fofao za ženu bohatú japonskú princeznú Kawakami a nebyť výstredného hlučného bohémskeho života, žili by spolu na svojom sedempalcovom pozemku dodnes.
Späť do reálneho sveta disbítu. Trochu matematiky na začiatok: Za kooperácie ôsmich hlukových šialencov vyšiel na jar roku 2014 dvanásťpalec s účasťou štyroch kapiel z troch štátov, ktoré dali dokopy 21 skladieb. Tento split nazvali "Distorted minds in a sick world vol. 1", vyšiel o počte 525 kusov a je to vraj len prvý diel z plánovanej série. Súčasťou platne je aj štvorpanelový búklet, kde má každá kapela svoju stranu, grafiku a texty. Daktyloskopická pasca! Je celý čierny a mám ho celý pochytaný.
Dosku otvára známa firma z českej kotliny FEAR OF EXTINCTION, ktorá má toho na rováši viac než dosť. A stále tá vykrádačka prvých nahrávok DISCHARGE nenudí. Každým novým vydaním majú lepší a vymakanejší zvuk. Šéf Phobia records vrieska do mikrofónu ako o život (tá angličtina je fakt po anglicky), parádny zvuk oboch gitár a bicie, tie sú na celej nahrávke najlepšie. Čo viac ti treba? Fakt zvuk ako z dosiek od Clay records. Tri vlastné songy s ultra krátkymi textami a cover od DOOM (čo iné ako "Police bastard", no dobre, niektoré kapely vedia zahrať aj "Nazi die"), ktorý síce sype ako má, ale počul som už aj besnejšie verzie.
Ďalšia kapela sú španielski zakuklení parobci FINAL SLUM WAR. Možno poznáš zo split LP s BESTHOVENOM alebo zo samostatnej sedmičky "D-beat noise attack" a pri tom názve kapela naozaj nepreháňala. Ako som chválil zvuk FoE, tak FSW tu majú nahraný totálny bordel. To snáď ani nie je elektrická gitara, ale nejaký kuchynský robot vyrobený ešte za čias hlbokej normalizácie v závode ETA. Zbytočne vypeckovaný distortion na maximum, utápa to ostatné nástroje a celá nahrávka tak pôsobí dosť sucho. Majú tu päť skladieb spievaných ako inak po španielsky (to zistíš len z búkletu), v ktorých sa asi nikdy nezorientuješ, iba ak máš rád totálne vypeckované šialenosti typu GO FILTH GO. Ostatní od tejto kapely ruky preč.
Na druhej strane KRUGER. Ou jé! Už na zosilňovači nesvieti červená, ale aj tak je to neskutočne hrubá rúbanica. Toto sa dá počúvať nonstop dookola. Pre KRUGER typický zvuk gitár a bicích a k tomu za akciovú cenu Blankino a Tudovo divé ručanie. Päť nových skladieb a ako som si už musel zvyknúť s heslovitými a krátkymi textami a škoda že s opakujúcimi témami (zdvihnutie sa po pádoch, nezapadnúť do davu a stereotypu a pod.). U mňa vedie song "Niečo konci, nieco začína", páči sa mi, ako sa obe spevy prekrikujú.
Výkrik DISKOBRA a ide sa na to. Títo poslední maníci majú v hudbe jasno: starý DISCHARGE s kvapkou MOTORHEADU. Ich nahrávku, ktorá predtým vyšla aj samostatne, by som zhodnotil ako najživšiu z celého splitu. Aspoň určite čo sa týka spevu, spevák sa v ňom úplne vyžíva ako keby to bolo nahrávané niekde na koncerte. A aj tá maďarčina sa do toho celkom hodí. Možno nový svetový jazyk pre dbeat. Satanužiaľ chýbajú preklady ako aj pri FINAL SLUM WAR. Nahrávka je to síce živá, ale sedem songov je vcelku dosť a ku koncu to už aj začína mierne nudiť. Celé LP by som asi naraz nezvládol.
Už to nebudem dlho preťahovať. Opäť české kapely vyhrávajú na celej čiare. Buď si stále vybrajú slabších sparingpartnerov (ber s rezervou), alebo je tá česká scéna naozaj svetová. Ja som zakrúžkoval druhú možnosť.

http://fearofextinction.blogspot.com
soundcloud.com/final-slum-war
bandzone.cz/kruger
diskobra.bandcamp.com
  1. FEAR OF EXTINCTION - Liars
  2. FEAR OF EXTINCTION - Annihilate // exterminate
  3. FEAR OF EXTINCTION - Dead puppets
  4. FEAR OF EXTINCTION - Police bastard (DOOM cover)
  1. FINAL SLUM WAR - X9 PT2
  2. FINAL SLUM WAR - Sem educacao
  3. FINAL SLUM WAR - Marcha funebre
  4. FINAL SLUM WAR - A casa caiu
  5. FINAL SLUM WAR - Sem futuro, sem esperanca
  1. KRUGER - Zaslepeny minulosťou
  2. KRUGER - Drzosť
  3. KRUGER - Po svojom
  4. KRUGER - Niečo konci, nieco začína
  5. KRUGER - Vojna
  1. DISKOBRA - Agyfasz
  2. DISKOBRA - Rabszolga
  3. DISKOBRA - Válság
  4. DISKOBRA - Háború
  5. DISKOBRA - Métely
  6. DISKOBRA - Rohadék
  7. DISKOBRA - Fanyaoszág (Szegyen Es Gyalazat)

Táto recenzia už bola zobrazená 1070 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: H+G+B
TEXT:


 #6072 masskillah   napí­sal/a 09.10.2014 10:31:37
och nikdy nepochopim preco kapely na nahravkach coveruju kapely ktore hraju na 99 percent podobny styl. ze si alea iacta est vyberie insect warfare alebo foe si vyberie doom. akoze nazivo je to v pohode to beriem ale na doske mi to pride ako totalna zbytocnost. to uz beriem ked spravi daka kapela cover nejakej bandy co hra uplne iny styl a ma to potencial zniet odlisne. ale proti gustu ziaden disputat
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)


ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com