PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 16.11.2019
ČISTÁ RYŽA (SK), DECULTIVATE (SK), DVERE (SK), FAT (SK), KRAJNÉ ČIERNO (sK), PASSENGEROFSHIT (Austrália), THERAPIST (SK), URTICA (CZ), ...

Košice, Collosseum


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


SPS / NEŽFALEŠ 7" (recenzia)
PHR
Takže tentokrát si pre nás PHR pripravili na asfaltovom zákusku split dvoch pražských kapiel, legendy S.P.S. a melopunkových NEŽFALEŠ. Prvá menovaná už s asfaltom skúsenosti má, no pre NEŽFALEŠ je to na LP ich prvotina. Kriedový obal zdobia fotografie oboch kapiel a úryvky textov, jednoduché, no celkom vkusné. Druhá strana obalu už klasicky nesie názvy jednotlivých skladieb a aké také informácie o kapelách. Každá banda je zastúpená dvomi skladbami, ako prví začínajú Spska so songom "Právo", ku ktorému bol natočený aj videoklip, v ktorom účinkuje pár mojich známych a služobne hádam jeden z najstarších pražských pankáčov s príznačnou prezývkou Dědek :) Samotná skladba sa nesie v rýchlejšom duchu, kde mi gitara až nápadne evokuje tvorbu ranných EXPLOITED, tiež mám pocit, že Zdenkov hlas je akýsi viac zachrípnutý, než som bol zvyknutý, ale ako celok to vyznie fajn. Druhá a zároveň posledná skladba s názvom "Švejk" je klasické Spsko ako ho každý dobre pozné, spevák v texte spomína na staré doby punkové, hlas je opať o čosi hrubší:) Druhú stranu dosky otvárajú pre mňa známi iba z počutia NEŽFALEŠ so skladbou "Poslední, o to viac som bol príjemne prekvapený. V jednoduchosti je sila, asi tak by som charakterizoval ich tvorbu. "Něco je špatně" sa nesie taktiež v príjemnom melodickom duchu ako predošlá vec + v oboch ľahko zapamätateľné spevavé refrény. Po treťom - štvrtom posluchu si budete dupkať nohou a pospevovať spolu s kapelou, takže gut :) Táto sedmička by nemala chýbať v polici každého pankového nadšenca a zberateľa.

bandzone.cz/sps
bandzone.cz/nezfales
  1. SPS - Právo
  2. SPS - Švejk
  1. NEŽFALEŠ - Poslední
  2. NEŽFALEŠ - Něco je špatně

Táto recenzia už bola zobrazená 615 krát!
 Autor: Veľký Peťo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+6+U
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[262/91.93%]
Má!

[12/4.21%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.16%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 285

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...