PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


DISENT / BASAL BANAR CDr (recenzia)
DIY
Aj keď som tomu už nedával žiadne nádeje, konečne sa mi toto splitko, ktoré vyšlo tuším ešte na jar, podarilo rozbehať na mojej rozheganej céderómke. Tak poďme na to. CDrko načína grindovica DISENT z Bánova. Veľmi slušná grind core rúbanica s ostrou gitarou, na ktorej by sa dal strúhať syr. Takže na koncertoch už na kapely nekrič že hobľuj, ale strúhaj, jasné? Bubeník búcha ako keby si do päty pichol kokaínovo-toluénový koktejl, klepačky, zmena do stredného rytmu, pobúchať po čineloch a opäť vyklepávačky. Hudba fajná, akurát mi v nej vadí ten monotónny chrchot, pri ktorom mám pocit, že spevák namiesto zvracania textov kloktá nejakú nepožívateľnú tekutinu. A ono niektoré skladby majú aj dosť priamočiaré a jednoduché texty, ale z toho kloktania ich počuť nebudete. Zvyšok ich nemá? Napríklad by ma zaujímalo, čo sa spieva v takej skladbe "Mama". Trochu "vylepšiť" spev a za budúceho sparing partnera na split by si chlapci mohli vziať HUMAN HUMUS, skvelo by sa k nim hodili. Ináč nahrávka je z miestneho kina a o zvuk sa postaral Bibo z Vomitor sound štúdia. Trinásta skladba už patrí zvolenskému fast crust komandu BASAL BANAR. Intro ako z nejakého amerického akčného filmu a pokračuje sa v jebotoch. Oproti ich kolegom to už nie je grind core, aj keď sa aj tu vedia bicie pekne rozbehnúť, ale aj hodne spomaliť, je to skôr rýchlejší crust so špinavým punkovým skúšobňovým zvukom. Oproti súčastnosti bohužiaľ ešte len s jedným vokálom, ale úplne uškriekaným. Mnoho učiteliek spevu by na základe tejto dobre vykonanej práci mohlo odísť do predčasného dôchodku. A na záver cover od SEPULTURY "Troops of doom" z radovky "Morbid visions", aj keď pôvodná verzia má ešte špinavejší sound. Na tejto "strane" splitu majú všetky piesne texty, aj keď väčšina je tiež dosť všeobecná, dokonca je tu aj text spomínaného coveru a žiadne také, že text nájdeš na tej a tej nahrávke, ktorej pôvodny press nemá aj tak nikto doma. A ešte som nepochopil, čo má zobrazovať ten kreslený obal. Making crust a piss threat again? CD sa má podľa kapiel kopírovať a šíriť čo najviac, nejaký ten kus navyše mám ešte aj ja doma, tak sa nehanbi napísať a k niečomu ti ho pribalím. Najviac ma potešili a prekvapili BASÁK CHLASTAL, som veľmi zvedavý na ďalšiu tvorbu, nabudúce už aj s chlapčensko - dievčenským spevom.

bandzone.cz/basalbanar
bandzone.cz/disent
  1. DISENT - Falošný úsmev
  2. DISENT - Zneužitie právomoci verejného činiteľa
  3. DISENT - Showbiznis je choroba
  4. DISENT - Mama
  5. DISENT - Rozklad v tvojej hlave
  6. DISENT - Slepá viera
  7. DISENT - Otroci
  8. DISENT - Manipulátor
  9. DISENT - Nový deň
  10. DISENT - Zožer
  11. DISENT - Pseudosloboda
  1. BASAL BANAR - Intro / Podstata sa stráca
  2. BASAL BANAR - Odpoveď
  3. BASAL BANAR - Keď umrieš bude mier
  4. BASAL BANAR - Stretnú sa s nepochopením!
  5. BASAL BANAR - Smrť sa predá
  6. BASAL BANAR - Zlosť
  7. BASAL BANAR - Zničiť a vybudovať, vraždiť a znásilňovať
  8. BASAL BANAR - Troops of doom (SEPULTURA cover)

  9. Táto recenzia už bola zobrazená 609 krát!
     Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.25

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: I+K+H
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com