PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


GRIDE / TURBOKRIEG 6" (recenzia)
Torture garden
GRIDE vo februári nahrali nový materiál, ktorí rozkúskovali a ktorý tento rok výjde na rôznych splitoch a formátoch. Ako prvý, aj to s meškaním, sa objavil netradičný split 6" (pôvodne to mal byť dokonca päťpalec) s texaskými monštrami TURBOKRIEG. Ten mal byť k dispozícii už na májovom druhom turné GRIDE po júeséj (vonku bol len sedempalcový "test press" s rozdielnym obalom v počte 50 kusov), no ako to už býva v undergrounde, vyšiel až koncom augusta a kľukatými zapľúvanými cestičkami sa niekoľko kusov dostalo aj na Slovensko. Z peknej farebnej kapsy, na ktorej je znázornený povrch Marsu vypadne malý červený kotúčik s jednoduchými čierno-žltými etiketami. Prvé na radu ide veľké Gé, a čo to nepočujem? Veľmi dobre známe melódie, skladba "Manipulace" zo split LP s MRTVOU BUDOCNOSTÍ nahraná nanovo a ešte rýchlejšie! Že sa to nedá? Dvojka je cover od nemeckej fofr kapely Y (kapela pred SOLID DECLINE, ktorých mám radšej), pri ktorom si tiež neoddýchneš. Posledná skladba je novinka v štýle poslednej dosky "Záškuby chaosu". "Vedeme marný boj, v chlastu je topíme, střílime slovama, slabiny hledáme, když bitva utichne, vrátí se samota, šklebí se přízraky, cvakají zubama." Ľahký predkrm pred hlavným (pod)chodom. Na druhej strane sa pod etiketou so smajlíkom skrýva u nás nie až tak známa trojica TURBOKRIEG. Frank (PLF, NIBIRU), Mikey (5050, PLF) a Ben (DISSENT, WARMASTER) založili v Houstone pred necelými dvoma rokmi thrash grind rúbanicu a zatiaľ sa im darí koncertami demolovať pivnice a obývačky na výbornú. Zabíjacké bicie, ultra šialené gitarové vyhrávky a hlboký chrapľavý spev, až by sa to jakž takž dalo prirovnať k REPULSIONE s americkým soundom. Päť skladieb preletí ako nič, veď len tá prvá pozostáva s niekoľkosekundového intra a ešte kratšej hudobnej časti, tie ostatné sú už samozrejme dlhšie, no rýchlosťou po nej nezaostávajú. Kapela už má vonku samostatný 7", kazetu a split 12" s DISSENT, tak sa po nich mrkni, ak ťa zaujali. Ich časť búkletu neobsahuje texty, tak neviem povedať, či nejaké majú alebo nie. A tiež neviem, prečo sú texty vytlačené obojstranne. Inak celkom zaujímavý malý fastcoreový kotúčik. Koľko šesťpalcov doma máš?

bandzone.cz/gride
    GRIDE - Manipulace GRIDE - Cabriolet (Y cover) GRIDE - Přízraky minulosti
    TURBOKRIEG - Tommy loves dukes TURBOKRIEG - Belit TURBOKRIEG - Technopriests TURBOKRIEG - Torquemada TURBOKRIEG - Virginia applegate

Táto recenzia už bola zobrazená 1053 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+P+Q
TEXT:


 #5492 dff klemodasa@gmail.com dasafonflasa.blogspot.sk  napí­sal/a 07.10.2013 11:48:36
mám doma iba jeden. žltý 6" z roku 1947 s vianočnými pesničkami pre deti. určite lepšie ako tieto tvoje bordely. (či to bola iba básnická otázka?)
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)


ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com