PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


DÁŠA FON FĽAŠA - RADŠEJ SÁM AKO V ZLEJ SPOLOČNOSTI 10" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Som veľmi šťastný, že mám doma tento desaťpalec. Obal je úplná fantázia, milujem tieto ručne robené obaly. Hoci tam je len text a fotka, je to krásny pocit, keď zavrieš oči, prejdeš po tom s rukou a cítiš zaschnutú farbu. Proste nádhera, milujem ručne robené veci :)
Vo vnútri obalu sa nachádza zložená A3 s úvodom, textami, vysvetlivkami, prekladmi, ďakovačkami a iným infom. Vyzerá fakt pekne a na DIY úrovni, snáď si nikto nepredstaví, že je to niečo odfláknuté, to ani náhodou. No a samozrejme krásny, zelený vinyl s označením strán (A)/(E). Mám naozaj krásny pocit z tohto albumu.
Pokladám ihlu na stranu (A), no a zisťujem, že tie veci poznám. Šak kto by nepoznal tie hity. Po hudobnej stránke je to proste to, čo si hneď predstavíš, ak počuješ DxFxFx, s výnimkou "Dušičiek", kde počuť elektrickú gitaru. "Koľkokrát", si už padol na hubu a myslíš, že už to nikdy nebude fajn, no vždy sa postavíš na nohy a si silnejši? Najčastejšie to zažívajú hlavne tí najslabší. "Pieseň kočovníkov" je z albumu "Lo-fi". Pripomína mi trochu pieseň od Davovky s podobným názvom.
Na druhej strane (E) sú opäť 3 Dášove piesne, ale nájdeš tu aj cover. "Muzika" je o uzatváraní sa pred okolitým svetom hudby postavením múru z komerčných rádií. Veď na svete je toľko krásnych skladieb, tak prečo sa väčšina obmedzuje len na dookola sa opakujúce "sračky rádiové hity nové pre debilov"? Po hudobnej stránke sa mi najviac páči "Afterparty, ktorá je vlastne coverom od poľskej kapely CASTET. Je to o pojebaných diskotékach po pankových koncertoch, kde počúvame to, na čo vlastne nadávame. Stará múdra veta "Svetská sláva – poľná tráva“ dokonale vystihuje o čom je nasledujúci song "Svetská sláva". Ľudia zblbnú zo slávy, strácajú skutočných priateľov... Šak si stačí otvoriť nejaký bulvár, a tam isto nájdeš jak niekomu jebe zo slávy. Posledná, "Stereotypy", je hudobne asi najzaujímavejšou piesňou na tomto albume. Aj keď je text o subkultúrach, dá sa uplatniť na všetko. Zbytočne sa delíme na takýto a takýto smer. Predsa hudba nás má všetkých spájať (až na pojebaný whitepower).
Celkovo mám z tejto platne veľmi pozitívny dojem, je to veľmi milé, úprimné a určite si to kúp, ten krásny obal musíš mať doma, aj keby si si to nemal kde prehrať, určite z toho budeš mať radosť aj ty.
  • Koľkokrát
  • Pieseň kočovníkov
  • Dušičky
  • Muzika
  • Afterparty (CASCET cover)
  • Svetská sláva
  • Stereotypy

Táto recenzia už bola zobrazená 1283 krát!
 Autor: Vomit
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+S+Q
TEXT:


 #4932 masskillah   napísal/a 20.01.2013 09:25:56
pice nemozem to dostat z gramca!!!! dusicky su absolutna melancho hymna!!!!
 #4711 Vomit   napísal/a 04.01.2013 16:42:37
http://dasafonflasa.bandcamp.com/releases
 #4678 lukas   napísal/a 25.12.2012 01:21:44
to je pravda :)
 #4676 dromenth   napísal/a 24.12.2012 12:28:29
To viem, ale tej skladbe by pristalo jemné pukanie vinylovej platne.
 #4674 Sajmon   napísal/a 23.12.2012 21:34:04
Strom je na Mrchožrútovi...posledná, čiže siedma skladba...
 #4673 dromenth   napísal/a 23.12.2012 12:21:13
A STROM je kde???
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...