PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


INFEKCJA 7" (recenzia)
Drop out records
Zbytočne by si u nás hľadal krasterov s prišitými zadovkami INFEKCJA, no severnejšie od nás, (nie v Škandinávii, trošku južnejšie stamadiaľ :D) v Poľsku by si s tým žiaden problém nemal. Kapela funguje viac než 15 rokov, má na konte 2 veľké dosky, 3 samostatné epky a splitko s S.O.WAR. Posledný ich vinylový zásek je 5 skladieb na bezmennom sedempalci. Na D.I.Y. feste v Gdynii so svojím šialeným crustom poriadne rozbili publikum, takže som bol na túto malú placku extrémne zvedavý. Začnem obalom, ktorý je ukážkou precíznej práce. Platňa je zabalená do potlačeného čierneho sáčku pripominajúceho sáčok do koša. Hlavný artwork mi dosť pripomína sedmičku MOTHER, na druhej strane je veselá koláž so zničeným mestom a zombíkmi s čipmi a čiarovými kódmi. Texty aj s prekladmi sú na ďalšej dvojstránke. Škoda že materiálne nemožnosti nedovoľujú každému sa takto pohrať s obalom a kapely sú dnes radi aj za skromnejšie vydania. Infekcja side skrýva dve skladby "Polak? a skoro pomalšiu a metalovejšiu "Gnida". Prvá menovaná pekne hneď zhurta a agresívne otvára dosku, škoda, že na ňu nie je aj preklad, pekne sa strefuje do mentality poľského národa, kde sa nezabudlo ani na pápeža Wojtyłu; druhá tu bohužiaľ nemá text ani po poľsky. Otáčam na fish side. Kapela je čím viac nasratejšia, v druhom songu "Padlina i scierwo" mi úplne znie ako RATOS DE PORAO za čias "Anarkophobie", ešte aj tie pomalé prechody! "Incubatory" sa strefujú do ponižujúceho vnímania žien niektorými mužmi: "Kobiece ciała - pokrowce na plody ... Kuchnia, koscioł, dziecy, to twoje obowiazki." a do toho ešte aj muži - politici majú posledné slovo pri potrate v Poľsku: "Jestes człowiekiem drugej kategorii". V "Padlina i scierwo" sa spieva o tom, či ti to skvelé čerstvé mäso nadopované antibiotikami a steroidmi v chladničke nesmrdí. A posledná v tejto zbesilej jazde je "Nigeria / Shell" o dnes už zabudnutej téme ťaženia ropy v 90-tych rokov v Nigérií a zaobchádzaním s vtedy ešte miestnym obyvateľstvom. Kurva, viac takýchto ultrakritických kapiel aj u nás! Doska vyšla v náklade 730 čiernych a 300 červených placiek za kooperácie 6 vydavateľstiev. Určite sa obzri aj po ich starších doskách, ak ťa nenainfikujú "nevyhovujúcimi" myšlienkami, tak ti ich šialená muzika aspoň pekne rozhádže sluchové telieska v ušných prijímačoch.
  1. Polak?
  2. Gnida
  3. Inkubatory
  4. Padlina i scierwo
  5. Nigeria / Shell

Táto recenzia už bola zobrazená 454 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+O+B
TEXT:


 #4591 axc   napí­sal/a 28.10.2012 15:25:07
no a ja mam limit v latkovom obale s potlacou..
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com