PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 19.7.2019 - 20.7.2019
Opičí bál:
piatok: ROST (Rakúsko), PLEŠATÁ ZPĚVAČKA (CZ), MACGYVER (CZ), NO GOD RHETORIC (CZ), COURO (SK), DÁŠA FON FĽAŠA (SK)
sobota: BLACKMAIL (Maďarsko), ZATRATA (Poľsko), COFFIN VARNISH (CZ), SYSTEMIC DAMAGE (SK), HUMAN HUMMUS (SK), RANA (SK), BRMBOLCE (SK), ROZRUCH (CZ)

Martin, SIM


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

LUCIFER EFEKT - MY (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
A POINT OF PROTEST, DIMITAR, GATTACA, INDOCTRINATE, LAKKA, MERMOMOC, ORIENT, LUTKA LASKIER, TIGERWIZARD (12 - 13.7.2019, Brno)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
SISTEM ERORR, ROSA PARKS (12.7.2019, Banská Bystrica, Kaktus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosphere #3 + #4 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











SHEEVA YOGA / KUMURU 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Myšlienka spoločného vydania medzi KUMURU a SHEEVA YOGA prišla snáď v máji 2008 na spoločnom slovenskom turné oboch kapiel spolu s xDISNEYx a NOT!, no a samotná realizácia sa uskutočnila presne po 4 rokoch. Jednoduchý obal s názvami oboch kapiel a aj list s textami a všetkými potrebnými informáciami v slovenčine aj v angličtine sú vytlačené na recyklovanom papieri rómskymi zverencami samotného protagonistu, spoluvydavateľa Feriho, a určite na Vás zapôsobí oveľa úprimnejšie ako stiahnuté vojnové výjavy z internetu. Stranu A označenú zlatou fixkou na čiernom stredovom krúžku ako veľké tlačené Y otvárajú ostravský horníci SHEEVA YOGA so svojim tradičným power violence náterom o 6 dejstvách, medzi ktorými sa nachádza kover verzia hviezdneho zoskupenia LOW THREAT PROFILE, v ktorom pôsobia členovia kapiel NO COMMENT, LACK OF INTEREST, INFEST alebo SPAZZ z ich s/t LP a na záver ešte remix od Mroža, ktorý mal na svedomí nahrávanie. Celá nahrávka pochádza z rovnakého štúdio sešn ako LP "Svět ten čert vem" a zvukovo je na vysokej úrovni. Hudba SY je oproti starším nahrávkam menej komplikovaná a priamočiarejšia, stále tam však je mnoho zmien tempa, klepačka strieda klepačku, gitarovú vyhrávku strieda basová vyhrávka, šialený saxafón, 3 prekrikujúce sa vokáli, všetko hodne energicky a presne zahraté. Navyše tak isto ako aj na LP tu krásne počuť spoluprácu oboch gitár, ktoré sa dopĺňajú a vytvárajú parádne gitarové linky. Texty sa zaoberajú modernými technológiami, ktoré nedokážu nahradiť ozajstný život alebo priateľstvo a nadnárodnými korporáciami, ktoré do vlády dosadzujú svojich kanditátov sú napísané presne štýlom na aký sme u SY zvyknutý.
Stranu B alebo K okupujú bardejovskí KUMURU a ak nepočítam kompiláciu Slovenské vinyly nezomierajú! je to ich prvý vinylový počin a druhá nahrávka po kompilácii bardejovského hluku spolu s JOHN ASTIN a CONSPIRE. Ich 5 songov uvrieskaného alternatívno ladeného prasopalu na pomedzí fastcore až power violence postaveného na hrubom basovom podklade dopĺňaného netradičnými gitarovými postupmi a melódiami, so zvukom motorovej píly ženú dopredu dunivé bicie. Spev sa pohybuje od epileptického škreku cez hrdelný rev až po agresívny krik a krásne zapadá do hudobnej produkcie tohto netradičného tria. Dokonca v piesni "Z kola von" započuť aj ústnu harmoniku a samozrejme na vysokej úrovni je aj lyrická stránka tejto nahrávky, vlastne úplne všetko je veľmo vysoký nadpriemer na slovenské pomery. Pozor nesedí poradie piesní na text liste s vylisovanými na platni!!! Vydaných 200 kusov na čiernom vinyle.

Táto recenzia už bola zobrazená 759 krát!
 Autor: sangre
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Y+O+X
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 19:58
Elramon: dpc, ale dufam, >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
13.07. 13:43
Mišo Štich: Zaujímavý rozhov .. >> Biosphere #1 + #2 / 2001 (archív zinov)
12.07. 10:00
axc: https://www.yout >> (guestbook)
11.07. 07:42
AxC: https://www.yout >> (guestbook)
30.06. 21:39
Mišo Štich: Wow, toto že sa .. >> Info zine #1 / 1997 (archív zinov)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/4.08%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[0/0%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/6.12%]
ADACTA - Zlo 12"

[7/14.29%]
BETON / ROXOR 12"

[8/16.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[4/8.16%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/12.24%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[3/6.12%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[3/6.12%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[8/16.33%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/10.2%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 49

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...