PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


SHEEVA YOGA / KUMURU 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Myšlienka spoločného vydania medzi KUMURU a SHEEVA YOGA prišla snáď v máji 2008 na spoločnom slovenskom turné oboch kapiel spolu s xDISNEYx a NOT!, no a samotná realizácia sa uskutočnila presne po 4 rokoch. Jednoduchý obal s názvami oboch kapiel a aj list s textami a všetkými potrebnými informáciami v slovenčine aj v angličtine sú vytlačené na recyklovanom papieri rómskymi zverencami samotného protagonistu, spoluvydavateľa Feriho, a určite na Vás zapôsobí oveľa úprimnejšie ako stiahnuté vojnové výjavy z internetu. Stranu A označenú zlatou fixkou na čiernom stredovom krúžku ako veľké tlačené Y otvárajú ostravský horníci SHEEVA YOGA so svojim tradičným power violence náterom o 6 dejstvách, medzi ktorými sa nachádza kover verzia hviezdneho zoskupenia LOW THREAT PROFILE, v ktorom pôsobia členovia kapiel NO COMMENT, LACK OF INTEREST, INFEST alebo SPAZZ z ich s/t LP a na záver ešte remix od Mroža, ktorý mal na svedomí nahrávanie. Celá nahrávka pochádza z rovnakého štúdio sešn ako LP "Svět ten čert vem" a zvukovo je na vysokej úrovni. Hudba SY je oproti starším nahrávkam menej komplikovaná a priamočiarejšia, stále tam však je mnoho zmien tempa, klepačka strieda klepačku, gitarovú vyhrávku strieda basová vyhrávka, šialený saxafón, 3 prekrikujúce sa vokáli, všetko hodne energicky a presne zahraté. Navyše tak isto ako aj na LP tu krásne počuť spoluprácu oboch gitár, ktoré sa dopĺňajú a vytvárajú parádne gitarové linky. Texty sa zaoberajú modernými technológiami, ktoré nedokážu nahradiť ozajstný život alebo priateľstvo a nadnárodnými korporáciami, ktoré do vlády dosadzujú svojich kanditátov sú napísané presne štýlom na aký sme u SY zvyknutý.
Stranu B alebo K okupujú bardejovskí KUMURU a ak nepočítam kompiláciu Slovenské vinyly nezomierajú! je to ich prvý vinylový počin a druhá nahrávka po kompilácii bardejovského hluku spolu s JOHN ASTIN a CONSPIRE. Ich 5 songov uvrieskaného alternatívno ladeného prasopalu na pomedzí fastcore až power violence postaveného na hrubom basovom podklade dopĺňaného netradičnými gitarovými postupmi a melódiami, so zvukom motorovej píly ženú dopredu dunivé bicie. Spev sa pohybuje od epileptického škreku cez hrdelný rev až po agresívny krik a krásne zapadá do hudobnej produkcie tohto netradičného tria. Dokonca v piesni "Z kola von" započuť aj ústnu harmoniku a samozrejme na vysokej úrovni je aj lyrická stránka tejto nahrávky, vlastne úplne všetko je veľmo vysoký nadpriemer na slovenské pomery. Pozor nesedí poradie piesní na text liste s vylisovanými na platni!!! Vydaných 200 kusov na čiernom vinyle.

Táto recenzia už bola zobrazená 775 krát!
 Autor: sangre
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+W+M
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...