PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 19.7.2019 - 20.7.2019
Opičí bál:
piatok: ROST (Rakúsko), PLEŠATÁ ZPĚVAČKA (CZ), MACGYVER (CZ), NO GOD RHETORIC (CZ), ZOZOO (SK), DÁŠA FON FĽAŠA (SK)
sobota: BLACKMAIL (Maďarsko), ZATRATA (Poľsko), COFFIN VARNISH (CZ), SYSTEMIC DAMAGE (SK), HUMAN HUMMUS (SK), RANA (SK), BRMBOLCE (SK), ROZRUCH (CZ), COURO (SK), the WILDERNESS (SK)

Martin, SIM


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

LUCIFER EFEKT - MY (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
BIOS, HEVER, UNIFORM (17.7.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
ETERNAL GODFUCK, NABOSOPOSKLE, HEVER, SKLÁDKA, DVERE, PURE CONFUSION (16.7.2019, Košice)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosphere #3 + #4 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











STOLEN LIVES / RAPSÖD 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Skoro som padol na riť, keď mi domov prišlo toto masakersplitko. Na jeho vydaní sa podieľali Different records, Insane society, Totalitariansm still continues, PHR records a Phobia records. Snáď ma nikto nepotrestá hrubými urážkami a ani neukameňuje, ale ani som nevedel, čo to vlastne kupujem. No po takej úžasnej reklame som nedokázal odolať a nechal si to pribaliť k ostatným veciam. Po otvorení brutálneho, fialového, rozkladacieho obalu s fakt masaker kresbou (možno si o mne pomyslíte že som kokot a preháňam, ale pozrite sa na to naživo :D:D, ináč autorom je TofuThrasher, fakt dobrá práca, kurva!!) na mňa vykukla vnútorná strana obalu, ktorú tvoria plagáty zo spoločných koncertov. Hneď za tým som objavil poklad v podobe papiera so stručným infom, textami (CZ aj ENG) a poďakovaním + sivý (adrik vravel, že strieborný...haha!) nepriehľadný vinyl.
Na STOLEN LIVES strane vás privíta bicygľový RAPSÖD (aj vy ste sa nechali ojebať? alebo ste si prečítali lístok o vymenených stranách?) so svojím mixom thrashu a hc/punku, známy napr. aj zo splitka s PRŮMYSLOVOU SMRTÍ. Na svojej strane majú 2 rýchle bajk-songy, "Terror crew" a "T.B.M.", tj. Thrashing Bike Maniacs. Obidve pesničky sú síce textovo o tom istom, no mne ako nadšenému cyklistovi (:D:D) sa to fakt páči. Parádne texty, nájdeš v nich viac ako bike, ak nie si debil a trochu porozmýšľaš (no ak som tam niečo viac hľadal zbytočne, tak nevadí, aj tak sa mi to kurva páči!!). Takisto vynikajúca hudba, ktorá ťa svojou rýchlosťou prinúti "šileně nabrat rychlost". Ach...mám chuť sadnúť na bajk, narušiť harmóniu, rozbiť ticho...
Ani som sa nenazdal, a šialenstvo skončilo... No nesmútim, bola to iba ilúzia, šialenstvo stále trvá, no momentálne v podobe STOLEN LIVES. Podobne ako RAPSÖD, ani pre STOLEN LIVES to nie je prvý split. Z rýchlosti sa neuberá, naopak pridáva čo je kurva dobré!!! Čo sa týka zvuku, STOLEN LIVES má viac "garážovejší" zvuk, čo mi vôbec nevadí. Na ich strane nájdeš takisto 2 songy, tentokrát s vážnejšími textami. Prvá, "Hluší k nářku déjin" je o opakovaní starých chýb, nepoučení sa z histórie. O opätovnom vstupovaní do tej istej rieky (Herakleios z Efezu alebo iný znalec ranej gréckej filozofie by vám vysvetlil, že je to nemožné... hahaha!) ale rozumiem ako to mysleli. Nasleduje "Zajatci bíleho boha" ( www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10244894308-zajatci-bileho-boha/21038254513). Podľa názvu sa už dá odhadnúť, o čom to asi bude. Určite si kukni dokument o násilí v božom mene páchanom v Thajsku a Laose, na ktorý odkazujem trochu vyššie. Hudobne je podobne ako RAPSÖD, mix thrashu a hc/punku, no trohu rýchlejší, na čo sa nesťažujem.
Ani som sa nenazdal a už dohrali aj STOLEN LIVES. Split má čo ponúknuť aj tým, ktorí hľadajú zábavnejšie texty, aj tým, ktorí hľadajú niečo viac. U mňa je spokojnosť s oboma stranami. Mám rád thrash a čím je nasranejší, tým lepšie pre mňa. Ak by som mal vybrať, čo sa mi páči viac, tak by ste ma museli zastreliť, lebo obidve kapely sú kvalitné. A keďže som ani nevedel, čo vlastne kupujem (ešte raz mi to prepáčte :D), úplne ma to prekvapilo a dostalo, prachy som určite nevyhodil nadarmo a rád si to vypočujem aj ich ďalšiu tvorbu. Je mi trochu smutno, a tak ticho v izbe vystriedali RAPSÖD na striedačku so STOLEN LIVES a teším sa z toho ako decko. Jesus Chrúst, to je niečo úžasné, ešte dlho mi budú znieť v ušiach aspoň refrény.
  1. STOLEN LIVES - Hluší k nářku dejín
  2. STOLEN LIVES - Zajatci bíleho boha
  1. RAPSÖD - Thrashing bike maniacs
  2. RAPSÖD - Terror crew

Táto recenzia už bola zobrazená 673 krát!
 Autor: Vomit
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.44

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+W+C
TEXT:


 #4383 tadko   napísal/a 16.08.2012 19:49:21
vomit:casto sa hanbim za seba ako cloveka-krestana ale z toho dokumentu mi je pernamentne zle...misia je uplne o niecom inom...pomyleni ludia!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 09:40
Elramon: toto su zasa co .. >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
včera 08:07
axc: https://www.yout >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
včera 08:02
axc: kukam a citam ze .. >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
18.07. 20:11
Wrbo: Veru, točiť poki >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
18.07. 16:36
fog: vyvazovat hlasit .. >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/27.21%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[71/24.15%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.74%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[75/25.51%]
Mne varí mama

[57/19.39%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 294

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...