PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 14.12.2019
LIDSKÉ ZDROJE (CZ), MOMMY IS MENTAL (CZ), PRACH (SK)

Bardejov, Bašta


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CERELITIDA #7
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2019 (22 - 23.11.2019, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


CO-CA – ŘÁD POTVRZUJE CHYBA! CD (recenzia)
NNNW
Dopredu sa ospravdlňujem za túto recenziu, pretože zaujatosť by nemala byť na mieste v tomto prípade, no mne to proste nedá. COMPLICITÉ CANDIDE vnímam ako kapelu, nad ktorú proste niet. Prečo? Stačí si prečítať ich texty, v ktorých jednak nenájdeš pankové klišé, ktorým teraz disponuje skoro každá kapela, či aj pri osobnom stretnutí sú to milí ľudia, ktorí majú v hlavách jasno a to je si myslím v tejto subkultúre prvoradé. Snímka "Řád potvrdzuje chyba" vyšla pôvodne v LP verzii v roku 2008 pod poľským vydavateľstvom Nikt nic nie wie. Ešte si pamätám aký som bol z toho smutný, kedže som vtedy nevlastnil gramofón, tak som márne čakal milodar v podobe MP3 od nejakého samaritána. Po asi 2 rokoch to niekto zavesil na net v pochybnej kvalite a už pri prvom počutí som si povedal, že toto je ono. Teraz po 4 rokoch vychádza reedícia v podobe CD s dvoma bonusmi.
Obal tentokrát zobrazuje rúcajúce sa dvojičky (materiál bol pôvodne nahraný už v roku 2003), kde istú iróniu dodávajú aj nazeleno svietiace semafóry, pričom v uliciach vládne chaos. V booklete nájdeš texty v pôvodnom jazyku, ale i v poľštine, či angličtine plus Fekálov dobový príspevok o vtedajšom vnímaní jednak kapely, či postojov súvisiacich. Ako som v úvode už spomínal, túto kapelu v provom rade spoznáš predovšetkým podľa skvelých textov, ktoré (aj keď nie všetky) vychádzajú z anarchizmu. Celé CD sa nesie v pomalšom rytme oproti predošlým nosičom (i keď výnimky sa nájdu). No zvuk je ďaleko viac čistejší. Neviem, či má cenu rozoberať jednotlivé piesne, pretože by som ani zďaleka nepopísal veci, na ktoré poukazujú a popravde, cítim veľký rešpekt a preto by som si nedovolil deformovať ich slová do môjho obrazu. Každá pieseň je niečím osobitá a po dlhšom počúvaní sa ti to určite dostane pod kožu. Niekde som čítal, že už na tejto nahrávke spieva niektoré piesne druhý gitarista Zajic. Pravdupovediac musel som fakt pozorne počúvať, aby som rozoznal kto je kto. CD oproti platni je doplnené 2 piesňami, ktoré boli pôvodne použité na split EP CO-CA / BALACLAVA. Rožňovská škola sa proste nezaprie. I keď je v súčastnosti kapela nečinná z dôvodu odchodu bubeníka z kapely, stále nádej neumiera, pretože ešte pred rozpadom stihli nahrať (dúfam, že nie poslednú) platňu "Rouhat", ktorá by mala opäť vyjsť u NNNW. Neostáva mi nič iné, len toto dielo odporučiť každému, kto pod pojmom pank vidí trošku viac než...
CD zoženieš u PHR.
  1. Vrah
  2. Velkej třesk
  3. Katova pěst
  4. Nechte mě spát
  5. Andělský křídla
  6. Konkvista
  7. Čeká
  8. Věčnost je sen
  9. Sekačky
  10. Krmič děl
  11. Klauna maska
  12. Držkou ryjem dál

Táto recenzia už bola zobrazená 483 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.25

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+Z+E
TEXT:


 #5141 ass   napísal/a 30.03.2013 14:47:22
Rouhat je venku..... complicitecandide.bandcamp.com
 #4307 kraken von killer   napísal/a 20.07.2012 00:32:55
jedna z naj veci....co-ca vladne dlhe roky
 #4306 Sajmon   napísal/a 19.07.2012 13:48:38
skvelý materiál, i keď osobne dávam prednosť ...vždyť strojům tolik chutná. Asi to bude aj tým, že texty na ostatnom materiáli sú viac ako ťažký oriešok...
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[265/92.01%]
Má!

[12/4.17%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.69%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.13%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 288

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...