PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


BOILING POINT - THRASH THE RAILROADS 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Piatkový podvečer. Zamračeno, pred búrkou. Po stretnutí s Adríkom a po čase strávenom v práci, ktorá ma baví, som šiel domov s jediným zámerom – pooblizovať flexi sexi BOILING POINT. Ako prvé hádžem ostatné dosky bokom a vybalujem dosku, na ktorú som tak čakal. Ako pekný prejav kamarátstva som za malú službičku dostal raritnú, ručne robenú edíciu s číslom 4/30. Tí a tie, ktorí/é si na myspace stránke BP ukájali svoje najšialenejšie erotické sny sú už zvyknutí/é na modrú farbu a preto ich do modra sfarbený obal neprekvapí. K tomu všetkému je v mojom prípade obal pofŕkaný modrým voskom či čím. Čo si všimneš na prvý pohľad je 100% DIY, Aďo hádam ešte aj platne lisoval v obývačke popri tom, ako pozeral Milionára. Po vybalení na mňa vypadáva label kartička s infom o doske, a vidím číslo, ktoré by bolo potrebné spomenúť. Ide o 20ty press TSC Labelu, preto sa okolo vydania tejto dosky viedlo toľko tajností. Vypadáva na mňa aj čierno-strieborná nášivka BP, ktorú si hneď ešte toho večera našívam. No a v neposlednej rade nejaká štvorcová fólia. OH kurva počkaj! To je predsa doska! Čo to kurva je? Moje prvé myšlienkové pochody boli zmiešané. Nevedel som, či sa smiať alebo plakať. Prvý flexi sexi v mojej zbierke. Jednostranný 7" BP na flexi vinyle, no nepojeb sa. Ako mi Aďo ukazoval, môžeš si to zrolovať a zastrčiť do vrecka alebo za klobúk. Môžeš to použiť ako pravítko, a verím tomu, že sa cez to môžeš pozerať aj na zatmenie Slnka. Totálna jeba. K tomu všetkému to celé za 3 € ? Oblizujem okraje, nech sa to šmýka rýchlejšie a púšťam 7 thrashových zárezov priamo z Fukktownu. Prvý zárez s návom "Wheels on Fire" ťa dostane do varu, či jazdíš, alebo nejazdíš. Old school thrash, skate a túžba jazdiť. Skejtuj rýchlo, zdochni mladý. Toľko asi odkaz od kapely. Nasleduje minimálna pauza a hneď na to "Boston dream", pesnička ako pocta bývalej veľmi silnej hardkorovej scéne v Bostne. Opäť minimálna pauza a začína skvelá pieseň "Napalm Breath". Každý vegán a možno každý druhý vegetarián to pozná – denno-denný cesnakovo-svieži dych. Socializačný problém, neschopnosť vegánov nájsť si frajerky a podobné vtipné pripomienky. Ako sa píše v komentári: Vážna téma s nie vážnym textom. Vzhľadom na to že som vegán, plne súhlasím. Až na to že som chorobný introvert, takže mi samota nevadí :-D. Ani sa nestíham spamätať z cesnakového snu a okamžite mi do uší chrlí pecky pieseň "Žilina Fukktown". Rovnako by sme mohli písať tento text o Košiciach a o iných mestách, kde sa jebe na mladých ľudí, prednosť sa dáva nákupným centrám a športoviská, popr. priestory, kde by mladí prejavili vlastnú individualitu sú niekde za posledným miestom záujmu kompetentných. Pauza na nadýchnutie sa, a pokračuje "Rich kids", o zasraných snobských deťoch, ktoré nepoznajú reálne hodnoty života. Bohaté detičky choďte do piče! A pomaly, no isto sa blížime ku koncu. Čaká nás "Instant wisdom", čo je pieseň venovaná všetkým periodikám pre ženy, ktoré zatracujú ich reálnu hodnotu a stavajú ich do pozície "buď si všetko, alebo nič", respektíve "buď si bohatá, štíhla, zvodná a úspešná, alebo si tučná, škaredá a na dovolenku chodíš na Domašu". Aj tak na domaši najlepšo :). Zas nič len pravda, s textami sa 100% stotožňujem. Skvelá téma, ktorá trápi veľmi málo ľudí – za to rešpekt celej kapele. Nanešťastie končí platňa poslednou piesňou "Little skate kids", ktorá je venovaná novej generácii skejťákov. "Veď nezáleží ako jazdíš, ale musíš tým žiť!" A doska končí. Obohrávam ju ešte minimálne 10 krát a dopisujem recku. Táto kapelka ma pri prvom posluchu pred nejakým tým rokom veľmi príjemne prekvapila a keďže sa mi nepodarilo zohnať CD, som totálne pyšný na to, že vyšli na platni.

Poctu vzdávam predovšetkým BP, Aďovi, všetkým, ktorí podporujú Adrika, všetkým, ktorí podporujú vinyly a všetkým, ktorým záleží na živote na tejto planéte.

Pozdravujem cesnakovú veg(etari)ánsku divíziu – neprestávajte vo svojom boji!
  1. Wheels on fire
  2. Boston dream
  3. Napalm breath
  4. Žilina fukktown
  5. Rich kids
  6. Instant wisdom
  7. Little skate kids

Táto recenzia už bola zobrazená 786 krát!
 Autor: Večne nespokojný Viktor
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.27

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+F+G
TEXT:


 #3135 wiedrzensky   napí­sal/a 11.10.2011 15:18:25
je to len moj nazor:

to demo mam, cover je kruty d.i.y a vyzera vyborne, aj na pohlad, aj na dotyk. navyse bolo {pokial viem} vyrobenych viac farebnych variant {chapem ze nie vzdy nie kazdy ma chut sa s tym babrat}... ale da sa to aj nizkorozpoctovo a dobre

davnejsie sa to robilo takto:
http://issuu.com/the-mva/docs/diyalbumart_preview

pripadne sa spytaj Dasu, on vie ako na to [=
 #3123 adrik   napí­sal/a 09.10.2011 17:03:34
wiedrzensky: dík, obal sa držal striktne predlohy CD dema.
 #3121 masskillah   napí­sal/a 09.10.2011 09:31:29
hehe juraj to je asi vecou nazoru mne sa napriklad ten minimalizmus k tej doske hodi (mozno to bude len tym ze milujem kombinaciu ciernej a modrej/zelenej/cervenej):)
 #3120 wiedrzensky   napí­sal/a 09.10.2011 00:36:51
pani, Adrik, som fakt rad ze to vyslo aj na doske, uz som to stihol pustit asi 15 krat, napriek tomu ze tu nahravku poznam naspamat aj odzadu, proste ma tesi ze to vyslo, ale myslim, ze obal si zasluzil trochu viac pozornosti {mierne povedane}.
 #3119 masskillah   napí­sal/a 07.10.2011 23:53:51
kurevsky dobra recenzia viktor klobuk dole:) nikdy by som si nepomyslel ze toto nase 6minutove dietatko sa docka aj takejto podoby...haha a to sa pomalicky zacina kuchtit dalsi split 7´:)))))
 #3118 fokular fokular@gmail.com   napí­sal/a 07.10.2011 21:21:28
pice super recka, dakujeme !!! :) ... a hlavne Ado tebe fakt dik, vcera si ma tvojim darcekom ( v podobe platni ) dostal kurevsky na kolena !!! fakt diiiiik, pan Adrian nahrad hah !!!
 #3117 rikArdo   napí­sal/a 07.10.2011 21:21:01
skvele sa to celé čítalo parádička dvadsiate bábo na TSC records, už nech to mám doma, mľask mľask
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)


ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com