PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #1 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
    Recenziu by som kľudne mohol začať ospravedlnením Adrikovi, nakoľko táto recka mala byť urobená už dávno, ale letná rozlietanosť (a samozrejme vo veľkej miere aj to, že som hnilár) spôsobila, že sa ku vám dostáva až teraz. V drážkach sexy vyzerajúceho zeleného vynilu na vás čaká spoločná snaha dvoch spriaznených kapiel z Jihlavy. Začneme napríklad s RAPSÖD.
    Tých registrujem podľa mena už dlhšiu dobu, ale priznám sa, že nejak som sa k ich muzike moc nedostal. To bola chyba! Rapsoďácky crossoverový thrashcore v strednom tempe má skvele vyvážený pomer punkovej a metalovej zložky, výsledkom čoho je skvele zahraná muzika nepostrádajúca energiu a punkový odpych. Výhodou tohto mixu je absencia akýchkoľvek gitarových onanií. K punkovému vyzneniu prispievajú aj zborové vokály v druhom songu, ktoré do hudby veľmi dobre zapadajú. Celkovo by som RAPSÖD prirovnal k ranným MUNICIPAL WASTE (alebo ako hovoria bratia česi "MUNICIPAL WASTE pro chudé" hahah), čo je si myslím dosť veľká pochvala. Zvukovo nemám čo vytknúť. Akurát by som na sedmičku možno jebol o jeden song viac. Veľmi sa teším na ich vystúpenie na FFUD feste (zdravím sympaťáka Kocoura. "Jó pohoda ty vole":) V ďakovačke je slivkový Bernard, ktorý mám veľmi rád, takže ďalšie plusové body.
    PRŮMYSLOVÁ SMRT prináša muziku vo vyšších obrátkach. Ich matroš zo split Lp ma vôbec neoslovil, tu je to už lepšie. Aj keď nie som veľký fanda takéhoto fastcore, niektoré rýchle pasáže znejú fakt dobre. Trocha mi to pripomína v klepačkách starší GRIDE. Keď Prúmyslofka zvolní tempo, moc mi nesedí, ale to sa našťastie nestáva často. Sound je dosť surový, vynikajú ultra rýchle bicie a to je fajn.
    Zhrnutie: obe kapely prinášajú hudbu na úrovni, obal je absolútne vymakaný (skvele nakreslená chobotnica, nie dáka okopčená kokotina z netu!!!), vynil je peknej zelenej farby a navyše je doska benefičná na ABC. Highly recommended.
  1. RAPSÖD - Hradby
  2. RAPSÖD - Ruce od krve
  1. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Grinding party
  2. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Destrukce zevnitř
  3. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Den mrtvých
  4. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Egoisti z punku ven
  5. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Pád modly

Táto recenzia už bola zobrazená 774 krát!
 Autor: Masskillah
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Q+6+N
TEXT:


 #7696 Cibazoll cibazoll@azet.sk   napí­sal/a 11.04.2020 01:16:05
"Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!"
 #2925 zlocinec   napí­sal/a 05.08.2011 10:11:36
hmmmm. slivkovy bernard. goood
 #2924 rikArdo   napí­sal/a 04.08.2011 19:00:39
Rapsod zajebali fajne aj na Fluffe, len škoda, že sa tam tie české TOPky prekrývali, ale dalo sa to postíhať
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)


ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com