PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 19.7.2019 - 20.7.2019
Opičí bál:
piatok: ROST (Rakúsko), PLEŠATÁ ZPĚVAČKA (CZ), MACGYVER (CZ), NO GOD RHETORIC (CZ), COURO (SK), DÁŠA FON FĽAŠA (SK)
sobota: BLACKMAIL (Maďarsko), ZATRATA (Poľsko), COFFIN VARNISH (CZ), SYSTEMIC DAMAGE (SK), HUMAN HUMMUS (SK), RANA (SK), BRMBOLCE (SK), ROZRUCH (CZ)

Martin, SIM


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

LUCIFER EFEKT - MY (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
A POINT OF PROTEST, DIMITAR, GATTACA, INDOCTRINATE, LAKKA, MERMOMOC, ORIENT, LUTKA LASKIER, TIGERWIZARD (12 - 13.7.2019, Brno)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
SISTEM ERORR, ROSA PARKS (12.7.2019, Banská Bystrica, Kaktus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosphere #3 + #4 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











LAHAR - UMĚNÍ STRACHU 12" (recenzia)
Doomentia
Áno, áno, áno. Rýchlo, rýchlo, rýchlo. Vonka je nový dvanásťpalec starých ksichtov a mne ako absolútnemu fanúšikovi tejto kapely nadskočilo srdiečko. Moja vinylofília si prišla tiež na svoje, pretože obal je totálne skvelý či už z vonka alebo z vnútra. Predstavuje apokalipticko-cirkevnú skazu, fanatickosť, nevedomosť, pápež držiaci v rukách ukrižovaného Ježiša Krista, no na míle vzdialený jeho posolstvu. Vzduchom lietajú bomby, mesto v troskách, človek ktorý na svojej ceste svetom klesol tak strašne hlboko až došiel k svojmu koncu. Hudba je „laharovská“ ale hlas je Banánov. Jeho texty sa mi pozdávali aj v jeho predchádzajúcich projektoch a tu mi sedia do tej hudby tiež, dokonca sa niektoré aj rýmujú. Nemyslím si, že by zaostával za Honzom, posunulo sa to zas o kúsok ďalej ale základ zostal. Thrash, kvíliace no uchu lahodiace gitary (môjmu teda určite) a gulomety bicích, ach krása! Títo páni to jebú tak skvelo dopredu, že za celý ten čas čo pôsobia proste nestrácajú energiu a dravosť. Niektoré mladé kapelky, ktoré by sa ich snažili nejakým spôsobom dobehnúť musia vypiť ešte veľa ryžového alebo sójového mlieka (každému podľa chuti). U mňa vyhráva song s názvom „Řecko“, no prišlo aj na tretiu tvár songu „Život tě naučí“. Musím spomenúť ešte cover od Kritická Situace- „Snad kdesi za Piavou“- ktorý je pekne odspievaný hehe. Ak nemáš doma Tesla gramofón z čias keď si tvoj tatko na ňom púšťal Helloween a Tublatanku nezúfaj, toto dielo vyšlo aj na CD formáte. Všetko to má na svedomí Doomentia, ďakuj im, nie mne. Títo šialenci majú byť začiatkom mája v bratislavskej Oblude. Keď ti táto kapela niečo hovorí, alebo ak máš rád hudbu na ktorú sa dá utekať, skoro až lietať tak môžem len doporučiť. Snáď pán boh dá a podarí sa mi tiež dotrepkať do nášho hla-d-ného mesta. Recenzia končí a platňa sa točí. Znova a znova. Škoda že 45rpm je najväčšia rýchlosť.
  1. Ďábel je hovno
  2. Pohřbeni zaživa
  3. Dva hroby
  4. Řecko
  5. Navždy nepřátelé
  6. Život tě naučí
  7. Fekete Peter
  8. Snad kdesi za Piavou

Táto recenzia už bola zobrazená 913 krát!
 Autor: rikArdo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.67

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: P+S+Y
TEXT:


 #2615 Večne nespokojný Viktor   napísal/a 22.03.2011 14:12:07
Môj foter počúval Iron Maiden a Nazareth! Recenziu nehodnotím moc kladne, sorry, ale je to strašne krátke, o doske som sa nedozvedel v podstate nič a ten Helloween si si mohol odpustiť.. Teším sa na ďalšie recenzie. Sebakritikou k lepšiemu zajtrajšku!
 #2614 Balki   napísal/a 22.03.2011 08:00:41
"... z čias keď si tvoj tatko na ňom púšťal Helloween a Tublatanku" ... ty brdo
 #2613 adrik punkgen@gmail.com   napísal/a 21.03.2011 19:42:57
Škoda tak krátkej recky, myslím si, že o Lahare by sa dali písať eseje, nielen o obale. S Banánom je to zmena, ale stále sa neviem zbaviť pocitu, že pán Samuel to stíhal podstatne viac, ale možno je to len sila zvyku. Vlastním limitovanú edíciu, ktorá je doplnená o slipmat (tá podložka na gramofónový tanier), luxusný hrubý gatefold (mohli byť všetky s gatelodom nie?, ale to by som potom nechcel vidieť tú cenu ..) + polovičný čierno - modrý vinyl. Vymakaná vec!
Čo takto vydať Lahar - Demo 2003 na 10" / 9"?
PS: Ďábel je hovno!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 19:58
Elramon: dpc, ale dufam, >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
13.07. 13:43
Mišo Štich: Zaujímavý rozhov .. >> Biosphere #1 + #2 / 2001 (archív zinov)
12.07. 10:00
axc: https://www.yout >> (guestbook)
11.07. 07:42
AxC: https://www.yout >> (guestbook)
30.06. 21:39
Mišo Štich: Wow, toto že sa .. >> Info zine #1 / 1997 (archív zinov)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/4.08%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[0/0%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/6.12%]
ADACTA - Zlo 12"

[7/14.29%]
BETON / ROXOR 12"

[8/16.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[4/8.16%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/12.24%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[3/6.12%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[3/6.12%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[8/16.33%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/10.2%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 49

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...