PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SISTEMAS DE ANIQUILACION / WARVICTIMS 7" (recenzia)
Bombs away records
Toto je doska, ktorú milujem, a keď ju budete držať v ruke, zistíte prečo. Jediné, čo môže vzniknút spojením Peru a Švédska, je namakaná doska a tak tomu je aj teraz. Na jednej strane obalu je chlapec v gucci sandáloch a na druhej nejaké deti ako sa hrajú. Obe kapely tu majú po tri songy. Jednoduchý tmavý jednolistový booklet ako je tomu u Warvictims zvykom na seba nenechal dlho čakať a už nad ním masturbujem. Warvictims stranu začínajú songom “ÄNNU ETT KRIG” alebo v letmom preklade “Koniec vojnám” (?). Typická Warvictimsová tématika, vojna a zbytočná smrť. Stoppa kriegen, stoppa slakten! ( Zastav vojnu, zastav zabíjanie ) znie refrénom. Druhý v poradí je “VAD GER OSS R?TTEN?” tj. “Čo nám dáva právo?”. Téma, ako ju dobre poznáme. Investované miliardy na zbrane hromadného ničenia a ničenie krajiny, zatiaľ čo polovica sveta hladuje. Existuje len jedna nezodpovedaná otázka a to je “Čo nám dáva právo obetovať životy?”. Posledná je “TRENCHES OF WAR” alebo “Vojnové zákopy” pre všetkých hrdo bojujúcich za svoju vlasť. Jednorázoví vojaci ktorí prosia o smrť, ktorá je pre nich vykúpenim z bolesti. Pomerne pochmúrna strana, ale ten/tá, ktorý/ktorá si kupuje dosku Warvictims nemôže čakať Vondráčkovú. Otáčam stranu a začína sa peruánske peklo. Tí začínajú s “PSEUDO INFERNO”, čiže “Pseudo peklo”. Pokiaľ som si to preložil správne a správne aj pochopil, ide o protináboženskú tématiku (?). V poradí za peklom následuje “S.D.A” resp. “Sistemas De Aniquilacion”, čo v preklade znamená “Systémy ničenia”. Text proti stratégii systému smerovanej voči jednotlivcom na úkor vládnucej menšiny. Nič viac než pravda. Doska sa zakončuje piesňou “CREATIDAD DESTRUCTIVA”, teda “Deštruktívna tvorivosť”. Aj sa po španielsky naučíme, no nie? Text je o systéme pravidiel a zásad, ktoré nás tlačia k tomu, aby sme prestali rozmýšlať a nechali za seba rozmýšlať systém. “Skurvený jed nazývaný morálka.” Týmto doska končí a ja si ju púšťam ešte niekoľko krát. Čo mi chýba na strane Warvictims je preklad do angličtiny, ale kto chce, preloží si aj zo švédštiny. Môj subjektívny názor ste čítali už pri prvej vete, a pri slove “masturbujem” už musel byť natoľko jasný, že ho viac nebudem rozvádzať. S.D.A sú kapela, ktorá každopádne stojí za vypočutie.

Táto recenzia už bola zobrazená 588 krát!
 Autor: Večne nespokojný Viktor
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.67

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: N+J+C
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com