PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


BASTARD NOISE – A CULTURE OF MONSTERS 12" (recenzia)
Deep six
     Kruh sa uzatvára. Členovia legendárnej kapely Man Is The Bastard sú späť v plnej sile pod hlavičkou The Bastard Noise. BN je veľmi známe meno pre šialencov, ktorý sa pohybujú v hlukovom undergrounde, no už predchádzajúce výborné splitko s The Endless Blockade naznačilo zmenu hudobného smerovania.
     Neúnavný hudobný génius Wood ani po vstupe do piatej dekády svojho života a stovkách nahrávok na krku nemieni ísť do dôchodku. Spojil sa so starými kumpánmi, aby spolu vytvorili fenomenálnu nahrávku. Obávam sa, že v tejto recenzií sa to bude hmýriť samými superlatívmi, avšak táto doska si to jednoznačne zaslúži.
     Po krátkom hovorenom intre s názvom "The Culture of Monsters" (z úst chlapíka z Creation Is Crucifixion) sa spustí prvý song "Pincers´ Movement" a ja som v nemom úžase. To čo sa týmto bláznom v zložení bicie, basa, hlukové krabičky podarilo vytvoriť znie fantasticky. Samotný zvuk albumu je taktiež na jednotku, posluch cez sluchátka je zážitok, hlavne sound basgitary ma dostáva. Základom je Woodova virtuózna basa, ktorej sekundujú absolútne precízne bicie a do toho sa ozýva pestrá paleta chrčaní a pískaní a čo ja viem čoho. Skladby majú celkom zložitú štruktúru plnú brejkov, takže nuda zaručene nehrozí. Inštrumentálny základ dopĺňa Woodov charakteristický spev vo viacerých polohách: hlboký growl a škrek a viac deklamovaný vokál (tak typický pre nahrávky M.I.T.B.).
     Druhý song "Me and Hitler" osobne považujem za najzdarilejšiu kompozíciu albumu. Opäť začína drum´n´bass´n´noise (dobré nie?) orgiami v strednom tempe, ktoré prejdú do chytľavého refrénu (neustále si ho doma pospevujem) v ktorom si zanôtil sám veľký Mike z Lack Of Interest. Asi po štyroch minútach sa všetko zlomí do ambientnej plochy bez bicích s čistým ženským vokálom (pôsobí to asi ako vábenie nejakej víly). Po pár minútach sa na ambientné plochy začína vrstviť nános noisov a tri minúty pred koncom sa opäť ozvú bicie a dvanásťminútový epos sa v inštrumentálnom duchu končí.
     Nasledujúca kratučká skladba "If Another World" začína opäť čistým ženským spevom (tento krát sa však jedná o inú speváčku a na rozdiel od predchádzajúcej skladby aj spieva text) za doprovodu piána (!!!!). Popravde ani neviem do akej štýlovej škatuľky by sa dala zaradiť.
     Po nej ani nie dvojminútová vypalovačka "Through Modern Existence" je asi najpriamočiarejšia a najrýchlejšia skladba albumu. Dosť pripomína staré veci M.I.T.B. takže si konečne na svoje prídu aj fandovia klasickejšieho zvuku uctievačov lebky. Mimochodom na túto skladbu existuje veľmi podarený videoklip z dielne J. Randala (Agoraphobic Nosebleed).
     Nasledujúca "Lumberton" je päťminútová inštrumentálka, v ktorej páni naplno ukážu svoje hráčske schopnosti. Keď už si myslím, že ma nič nemôže prekvapiť jebnú tam uvoľnenú freejazzovú pasáž opäť doplnenú o piano a zrazu som v úplne inom svete. Jazzy feeling je z času na čas nahlodávaný výpadmi zboostrovanej basgitary a po chvíli sme zase v krutom svete "bastardov".
Posledný epos "Interior War" (10 minút) začína v pomalšom tempe (akýsi sludgenoiseneviemčomišmaš???) a opäť nás atakujú výborné melódie a pochmurná nálada, ktorej veľmi pomáha Woodov oldschoolový growling. Možno to bude znieť smiešne, ale pripomína mi spev zo starších nahrávok Bolt Thrower s Karlom Willetsom. V polovici sa skladba premení na zvuky vesmírnej lode (ambient/noise), to však netrvá dlho a opäť sa ozve brutálnejšia forma kapely, ale s úplne iným motívom ako na začiatku. Skladba končí nejakým nasraným chlapíkom, ktorý všetko fuckuje (We´re all fucked! I can´t take it anymore. I´m surrounded by stupid fucks everywhere I go).
     Toľko ospevovania hudobnej stránky albumu by stačilo a môžeme sa pustiť do ospevovania iných aspektovJ Červený clear vynil je zabalený v prekrásnom gatefolde obale vo farbách americkej zástavy (hviezdičky nesmú chýbať) s všadeprítomnými lebkami a obrovským buldozérom na obale. Vo vnútri je dodržaný taký istý koncept, avšak namiesto buldozérov tu máme tento krát tanky, hlavice a helikoptéry (tie sú aj na stredových koliečkach). K tomu ešte plagát vo formáte A1 ako bonus.
     Texty sa zaoberajú, ako je už naznačené v názve, negatívami americkej "kultúry monštier" (dehumanizácia spoločnosti vďaka technológiám, chorobný patriotizmus, newspeak v súvislosti s vojnovými výpadmi atď). Aby som to zhrnul, na tejto 37 minútovej nahrávke nájdete absolútne nevšednú, originálnu a nadčasovú hudbu, čo v dnešnej dobe rozhodne nie je málo. Pre mňa album roka 2010. HAIL THE SKULL SERVANTS!!!
     Mimochodom album vyšiel na overenej značke kvality Deep Six a zoženiete ho asi najbližšie v Day Aftri.

You and me and Hitler,
close association.
Death Before Dishonor,
the Trains are at the stations!

  1. A culture of monsters
  2. Pincer's movement
  3. Me and Hitler
  4. A silent night in the horrible garden
  5. If another world...
  6. Through modern existence (the march of the trolls)
  7. Lumberton
  8. Interior war

Táto recenzia už bola zobrazená 745 krát!
 Autor: Masskillah
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: P+C+V
TEXT:


 #2471 kyklop   napí­sal/a 22.01.2011 14:10:32
masskillah nemas zaco:)
 #2469 fokular   napí­sal/a 20.01.2011 19:07:45
NOFX su nadopane okovany svedsky homeless crusteri
 #2468 Sajmon   napí­sal/a 20.01.2011 18:18:46
yeah...:D
 #2467 lex krutor   napí­sal/a 20.01.2011 16:55:17
http://www.youtube.com/watch?v=xEBi3ie9brw&feature=related
 #2466 masskillah   napí­sal/a 20.01.2011 14:28:49
dik kyklop
 #2465 masskillah   napí­sal/a 20.01.2011 14:28:14
lebo si skurveny pankac jugo chod ocuvat NOFX hahahahahhaha:))))))
 #2464 kyklop   napí­sal/a 20.01.2011 14:04:52
takto sa maju pisat recenzie!
 #2463 lex krutor   napí­sal/a 20.01.2011 12:29:43
absolútne tomu neviem prísť na chuť.pre mňa total nuda
 #2462 tadko tadko.rarko@gmail.com   napí­sal/a 19.01.2011 21:32:03
obvzlast unikat veru!najma z valu me and hitler padam na kolena!
 #2461 nello blaster interna   napí­sal/a 19.01.2011 19:15:03
jednoznacne najlepsia vec aku som za poslednyych par rokov pocul....polamali mi kolena a vytreli rit brusnym papierom...
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com