PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


PRINCOVIA - NECHCEME ÍSŤ DO DISNEYLANDU CD (recenzia)
DIY
Bratislavská kapela PRINCOVIA vznikla v podstate nedávno a už má na konte prvé demo s deviatimi piesňami, ktoré nesie názov "Nechceme ísť do Disneylandu! Frontmanom tejto skupiny je známa postava slovenskej punkovej scény - Jaro"Leďo"Lederleitner, ktorý založil PRINCOV po odchode z oi!punkovej formácie BRICKFIELD. Aj tu je Leďo autorom väčšiny skladieb a hneď je to aj poznať. PRINCOVIA, to je klasický, pohodový a silne melodický street punk, model "77". Naozaj je ťažké "vypichnúť" nejakú tú skladbu, pretože zaujala ma prakticky každá. Aby som nezabudol, okrem Leďa sa na tomto deme podieľal aj Martin"Revo"Revický zo Zóny A, ktorý zložil a naspieval tri piesne. Tak poďme teda k tým skladbám. Na úvod vás určite zaujme song "Blbé stavy", potom Revov "Revolver", ďalej Leďova "Obluda", ale nakoniec by som tu ozaj musel napísať celý tracklist. Predsa len ešte musím spomenúť anglickú "Dee Dee´s garden", ktorú naspieval hosť z kapely MORBID PIG-Belák, moju srdcovku "Na druhej strane", no a samozrejme nesmiem zabudnúť na záverčný song "Princovia z rozprávky", ktorý je ako šitý na mieru pre túto kapelu. Čo sa textov týka, tie sú úplne pohodové, bez typickej punkovej "nasratosti" proti všetkým a všetkému. Za zmienku ešte stojí veľmi kvalitný zvuk nahrávky, v porovnaní s niektorými albumami naozaj neporovnateľne lepší. PRINCOV som mal možnosť vidieť a počuť naživo ako predskokanov slávnej DAVOVEJ PSYCHÓZY a boli naozaj dokonalí. Ich repertoár nie je zatiaľ taký bohatý, aby si mohli dovoliť samostatný koncert, ale to príde samozrejme časom. Jano Kassa zo spomínanej kapely DAVOVÁ PSYCHÓZA povedal na adresu kapely PRINCOVIA zaujímavú vetu-"...len viac takýchto kapiel..." a mne neostáva nič iné, len dať mu s potešením za pravdu.

Táto recenzia už bola zobrazená 561 krát!
 Autor: Jozef
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.6

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+Z+W
TEXT:


 #12 foldy   napí­sal/a 21.08.2008 17:26:00
punk si kokot
 #11 pipo   napí­sal/a 24.03.2008 10:26:00
vyborne! maloktore kapely pocuvam tak casto
 #7 stanci   napí­sal/a 05.12.2006 10:58:00
je to paradna skupina,chytlava melodia a dobre texty
 #9 77   napí­sal/a 25.11.2006 21:49:00
genialna vec od genialnych ludi
 #8 igor   napí­sal/a 11.08.2006 15:13:00
jedna z najlepsich kapiel na cz a sk
 #1 punk   napí­sal/a 26.04.2006 03:03:00
taku phicovinu jak je tato kapela som este nepocul
 #10 kovo   napí­sal/a 25.02.2006 02:47:00
snad najlepsia slovenska nahravka aku som kedy pocul, radim ju niekde medzi paradox "kam kracas clovece" a zona a "nie je to tak zle". punk rock zo srdca, uprimy, melodicky, vtipny, s nadhladom a bez zbytocnosti, ktore punk ani zdaleka nerobia punkom, proste realny zivot taky ako je a ako to citia. gratulujem!
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)


ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com